• 瀏覽: 1,157,142
  • 回覆: 110
  • 追帖: 360
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 02:48 PM 發表

係去都唔係今年啦,睇吓到時點囉。我一個人隨時都可以出發。
大叔不如搞返個香討旅行團

熱賣及精選
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 02:59 PM 發表

大家想去邊?要收導遊費噃。
嚟緊11月我都會去日本睇紅葉,
廣島入,長崎走。
唔洗自己plan抵比啦
上年11月去大板唔夠紅喎

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 03:34 PM 發表

又解吓毒先:

2008去嘅上高地

厲害,,,隨時隨地都可以放毒

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-17 03:40 PM 發表

公務員晨早應該減人工啦!日日返工傾計傾一日,去下旅行派手信又一日,請下食餅又一日,我都唔知每日有冇十分之一時間係做野!
直頭要減人手,真係多冗員

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-17 06:09 PM 發表

我10年前上泰山,冬天嚟,嗰時用數碼相機,架相機凍到唔識郁
去到凍既地方要用暖包同手機/相機保暖架

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-18 01:03 PM 發表

轉載FB群組提醒

連登仔好毒,又製造毒氣旦,準備用來攻擊警察和宿舍,大家要小心了。
材料是漂白水加醋,收到消息話佢哋黃屍狗分二隊,一隊掟漂白水,另一隊掟醋,掟入宿舍同一單位,兩樣合體就會釋放出大量氯氣,專攻擊人的呼吸道,導至胸口疼痛,呼吸困難怎至死亡,所以提醒大家,住低層戶的向街窗最好用透明膠紙貼好,免被拖爆玻璃而入到屋內,咁佢地就會失敗,及自己安全。

(正在向國內中國朋友請教萬一遇上以上情 ...
好過份求答案

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-18 01:23 PM 發表

今午的唱國歌基於安全考慮,取消了!
馬會剛公報,基於安全考慮,今晚跑馬地的賽事取消了!
鉄路出軌是人為嗎??

香港進入恐怖份子時代了 ...
仲諗左幾秒今晚跑馬地會唔會有事, 原來有保護罩
出街/返工真係要打醒12分精神

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-19 01:22 PM 發表

好中
真係驚驚
好在聽大師大部份硬野入左保險箱
聽日又要去跑銀行搵箱

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-21 11:02 AM 發表

廿厘息只係起步階段,好快見到乜嘢叫做灰飛煙滅。捱過廿厘嗰班大佬,阿馬,SilverHaze 佢地講一句,好過睇一日書。
當年住擋房唔知咩情況

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 02:57 PM 發表

大陸人識睇繁體,我淘寶成日問客服野,佢地都睇得明。
唔打廣東話(佢地叫粵語)通常都明既

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-22 01:21 AM 發表

今晚比曱甴打傷嘅叔叔伯伯呀😭
末日大師講得啱,我地真係要低調低調再低調,除非自己真係夠人多勢眾……
睇到火都黎,希望幾位大叔無大礙啦

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-22 05:08 PM 發表

有個應該重傷,唔知過唔過到今晚 .....

影片
祝福!
今朝睇新聞睇到喊,落街食早餐d街坊都媽媽聲
有心無力好無奈

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-23 01:47 PM 發表

有人問我點解唔全部買硬野,要買 d 人仔,今日,我睇到天涯補刀的大文,裡面正好有點解要有人仔的解釋,也好使大家再一次用好淺白白方法理解今日的美元世界。
有時間,用十分鐘看看吧!

天涯補刀:特朗普,正在放棄美元霸權!|2019-09-23

http://hanfeng1918.com/baijia/18345.html

最近兩天我們一直都在寫貨幣戰、金融戰,很多朋友都比較感興趣, ...
呢個貼

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-23 07:57 PM 發表

根據末日大師分析,我比較著重醫療同食物供應。若果社會情況不容許去醫院就醫,有d急救醫藥用既物品都系要先搜羅。另外,食品就要搵下有冇類似太空食品,可以大批量買入及存放較長時間等等。 ...
我之前上網睇過 emergency food

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-23 11:07 PM 發表

我暫時搵到一個國內品牌,一日食五餐,宵夜果餐最重要,用嚟調好腎臟添,我會了解下先,自己試一段時間睇睇。
等師兄好消息

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]