• 瀏覽: 1,181,616
  • 回覆: 206
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 giraffe2 於 2019-9-28 07:47 PM 發表
以史為鑑,2019暴動將會就此結束。

估計由解放軍大舉鎮壓:

六七暴動期間有1936人被檢控,約212名警務人員在內的832人受傷,51人死亡(5名警察在事件中死亡;5名香港邊境警察和1名來自中華人民共和國的共產黨民兵在邊境衝突中死亡;參加反英示威的示威者約20多人因為鎮壓死亡;7名市民遭炸死。

將會血洗香港,有大批解放軍鎮壓,大批青年被擊斃,大批港獨份子包括立法局議員被捕。
...
師兄你呢番言論重復咗好多次,隔離大叔版又有,自己開新貼又講,咁樣唔係咁好噃🙄

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-28 11:54 PM 發表

佢好似每個星期二休息, 唔好摸門釘呀
咁真係可惜,我咁啱十一放假,仲諗住朝早去食早餐再過深圳行下

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-29 02:48 PM 發表

多謝馬兄分析,
關於黃藍比一點不太認同,可能大家朋友圈不同,
個人觀察成 4成黃,4成中立 2成藍。而且這個比例就會隨著恐怖主義,更顯得擴大。

關於武裝力量,恐怕到金主幾水時,本地那班笨蛋也訓練成了半軍事化了。 ...
相信半軍事化都唔會過深圳河,香港人自己受番,而到時因為半軍事化恐怖主義,如果嗰班和理非香港人仲受得住仲撐佢哋,咁就繼續由得佢哋,政府對付半軍事化嘅恐怖分子反而更好處理,更少綁手綁腳。

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 03:44 PM 發表

和理非根本一直默許佢地行為
覺得激個頭個時仲倒轉話點解警察唔拉左
完全令我大開眼界
呢個我認同,所以對和解冇興趣,不論邊一放提出,唔見棺材唔識死

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-29 04:29 PM 發表

但係警察始終係警察,不能像平頭般不受香港法律約束,不受香港法院審訊

一哥論調係,怕警察步七警後塵,所以不出力

如果講收編,何不給警察一個正式番號,編到解放軍序列,好等警察名正言順打,而不受假髮約束? ...
咁香港警察就唔再係香港警察,不如直接派兵啦,難道繼續用香港警察就呃到人?

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 04:29 PM 發表

佢地真係死撐
思想永遠倒轉
一出事佢地個邊點暴力都冇錯
總之就係政府/警察錯
心裡最想同佢地講「而家講割席你哋仲有良知嗎?」逼死佢哋

今晚有架的士俾曱甴拆緊,有新聞話俾司機撞親記者,之後棄車走人,我啲同事見到架的士俾人拆就好開心啦,成班on9男女真係以為贏啦,的士佬做咗得衰嘢抵死啦,不過我又忍唔住講喇,佢哋做嘢咁絕,逼到的士佬絕路撞人,的士還好啲,遲啲大貨車就大鑊,「想像下一架車長貨車衝入馬路人群,血肉咇晒出黎」😩
不過佢地可能只當我呢個藍色人嘅咒駡?

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
呢排天氣開始轉涼我都準備練跑,抖咗大半年

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-29 11:15 PM 發表

我都想去跑,兩年前跑左一段時間,腎度有粒石跌左落尿道卡住唔想唔落,痛到我半死,打完碎石後以為無事啦,點知上兩個月小便出血再入院檢查,醫生同我講仲有六粒係左右兩邊腎!😭😭😭😭 ...
師兄平時唔多飲水,篤尿忍成日架😱😱😱

引用:
原帖由 沉淪緊的腥港 於 2019-9-30 02:16 AM 發表

應該系每個人接觸的都不同,我接觸的大部分是藍,年紀中年多,自己公司真系黃多,特別後生果批全香港計,我覺得一半一半
我高中畢業後全部冇聯絡,出黎做嘢識得1個朋友介乎淺黃中立之間,其他都係泛泛之交或比較friend嘅同事。
交朋友真係要講緣份,一係志同道合,目前生活中就未遇過志同道合者。
keep住一個朋友幾好😂

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-30 06:54 AM 發表

曾有內地人說伊駱駝是伊拉克,我用Google也找得到百度的結果。反而找不到代表伊朗的結果。
動漫畫「那年那兔」將兩伊稱為兩駝,所以以上兩種講法或者都啱,但情理上,伊朗干預美國機會大呢?還是伊拉克機會大?伊拉克目前仍有美軍幾千人,再加上美國推翻薩達姆後應該扶持咗唔少親美勢力,伊拉克咁做如被發覺,之後受到嘅反撲無疑找死。

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-30 06:47 PM 發表

請問編程係咩?似係數學?
電腦程式,比賽解決問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]