• 瀏覽: 1,159,676
  • 回覆: 206
  • 追帖: 360
+605
引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-16 07:42 AM 發表

10246823 10246824

大阪道頓堀颱風

搵工者瞬間變上班族

10246826 10246827

積雪上採訪

新橋車站廣場採訪「市民」

還有例牌沙灘情侶

香港班大肚婆, 趙寶琴
只係入門級 ...
呢啲係「職業操守」,真記者🤭

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-16 10:18 AM 發表

填咗部分嘅島,搬d現時設施例如油庫及成個貨櫃碼頭搬過去,果d舊設施用地即刻起樓,又已經有哂道路網及附近嘅社區,隨時唔駛三年起到一大埋樓。
...
好主意👍
填海造陸,起高樓打樁要打深啲,呢啲都係成本,相對沉降問題又多

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-9-16 11:09 AM 發表

香港有邊d地方吾系填海呢?
粉嶺上水元朗天水圍

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:59 AM 發表
講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿有你宜班將世俗的野搬入聖殿販賣,耶穌先發怒,耶穌 ...
遲下學埋太平天囯楊秀清上帝附身

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-9-16 04:57 PM 發表

好多都系郊野公園,吾發展得啊,仲有好多系農地,而且不是熟地。仲有黑衣畜,喜歡住這裡嗎?不是太遠嗎?要住港島先開心咩.

新舊機場系吾系都系填海出來的啊。成個將軍澳都系填海天出來的,馬鞍山都系。西九,都系。香港道除了山上,大部分也是填海天出來的。 ...
師兄你可能誤會我之前說話嘅意思,我係話,如果可以「交換土地」,用明日大嶼嘅地換大叔所講嘅嗰批「舊地」,因為考慮到打樁成本,同沉降問題,
「舊地」即使係填海填出黎嘅都放咗幾廿年,該沉嘅都沉到7788

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 02:06 PM 發表
文中部分觀點唔太認同,但唔打算作討論。
但第6點睇唔明,美國指襲擊來自西北方向,同後面講嘅庫爾德人有聯繫?

引用:
原帖由 大嶼山貓奴 於 2019-9-16 11:14 PM 發表
望住布達拉宮沉澱一下,暫時放下香港嘅煩惱
師兄,想問而家一個西藏遊要洗幾錢?我想去行下,但去到太遠,邊境未必去到或去太多point,太花時間,呢點要睇情況。

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-17 12:04 AM 發表
忽發奇想,十一國慶個日引啲曱甴聚埋一個空曠地點,天安門閱兵射支東風過嚟,一次過KO班曱甴就可以光復香港
用錯舊地圖🤭

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 02:35 PM 發表

我幾年前一條友去四川及西藏14天,用咗大約13-15K人仔。但我果個都算係少少豪華團。

布達拉宮

納木錯

青藏鐵路
10253874 10253875 10253876

成都九眼橋
10253873 ...
我如果要攞14日假都可以,心態都係去一個地方9hea下,附近睇下景,邊境地區就1516睇價錢。前排睇youtube有兩位香港妹妹去玩,去到偏遠地區好難搵到可接代境外人嘅酒店旅館,佢哋都係跟團遊。

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-17 02:54 PM 發表

當年就係前國家主席胡錦濤平定西藏有功,從果時候就被鄧小平欽點指定為下一任接班人。內地用四個字形容胡錦濤主席,心X手X。亂世用重典對香港而家情況非常適合,可能礙於複雜嘅外國勢力,中。央遲遲唔肯出手 ...
心慈()手軟()大陸流行嘅pattern🤣🤣🤣

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 03:19 PM 發表

西藏果邊,現在好似去唔到珠峰大本營了。但如果在拉薩或日喀則為中心,其實可以每天一個大景點即日來回嘅,例如納木錯,羊卓雍措等,都可以由拉薩參加一天團或拼車出發即日來,咁住就可以在拉薩住酒店,拉薩如果你有錢,可以住香格里拉,洲際及瑞吉,價錢其實都抵住,我果時洲際都係400幾人仔,但現在貴了。另外仲有部分精品酒店都招待外賓嘅。青旅客棧及當土一般賓館店會平一些,但就未必接待外賓。日喀則或其他地方大部 ...
多謝分享,我最快都睇1年後或兩年先去,到時又會貴咗 ,希望港幣唔好有事😥

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 03:35 PM 發表

係西藏身體好先會有高反架
我有同事話,佢有個親戚身體好,經常跑步,有高山反應,反而冇運動嘅親戚正常

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 11:51 PM 發表
香港大學建築學系冇參與暴動,結果比人搞成咁😡

邊啲人有「建設性」?有「建設性」嘅人會睇得出

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 03:38 PM 發表

係中國MMA職業賽聯盟訪港團先啱。
傳統6大派冇黎?開武林大會唔少得佢哋

曱甴啲街招又海量上畫了,仿佛聽到侵侵同索狗嘅呼吸節奏😌

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]