• 瀏覽: 1,182,458
  • 回覆: 221
  • 追帖: 357
+605
參與補選被DQ提選舉呈請 高院裁周庭勝訴 (12:25)
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190902/s00001/1567398195326/參與補選被dq提選舉呈請-高院裁周庭勝訴

要再普選?
對家狗咬狗,情況有d亂

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-2 01:12 PM 發表

個官只判個選舉主任無比機會佢上訴,但上訴完後,個選舉主任仍可繼續DQ佢,呢個係選舉主任的權力,法官唔可以質疑。
😂無限loop

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-2 01:52 PM 發表

謝謝資料
係怕搞到要搭棚換窗啫
如果隻窗唔係太爛,應該唔洗成隻換;通常師博會問你換唔換下窗邊膠條 或者 打拉釘,不過2者都唔會太貴。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-2 02:41 PM 發表
有時真係好好笑,由今朝尋日同 31 日,老美係香港搞的所謂顏色革命,其實早就應該壽終正寢,無論重裝部隊,港豬暴徒,還是遊行港豬,已差不多回歸基本盤,而可能高人係星期六晚曾經抦過警隊高層,你地係太子咁重手,會嚇走曬 d 曱甴仔,嚇走曬,個 plan 點玩於是,第二日,阿 Sir 就小心地玩,唔無嚇死 d 曱甴仔。
宜家係個局最慘的唔係四人幫,佢地系二條路,坐定去美國姐,無得選。至於其他的所謂 ...
講左好幾次,係香港個個都係少爺兵,貪威識食,比人打到2野就喊曬口,點可能光復香港呢
而家亞爺又要錫住曱甴仔,又要keep住個火勢,更加要保護香港警察及市民,都演得''好辛苦''架
唉,希望老美''加碼'',唔好令亞爺失望

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-2 03:25 PM 發表

六四係慘勝,今次係智取
慘勝?又未必,而家中國政府漸漸人心歸向,只係香港部分人冥頑不靈乍;

所以時間真係可以證明一切。你睇下香港事件,又比中國人民上了一課
一石幾鳥,我的國,利害

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-2 03:54 PM 發表

因為啲窗整左好多年
唔知睇完洗唔洗換
如果唔係甩皮甩骨,應該係唔洗成隻換
你如果去門市搵人,可以影d相,同整窗師博吹下水,拎下意見。除此,有部分師博有免費上門睇,不過,上門前都要先問清楚細則。
其實,你按照樓上師兄個方法都無錯,有時間就搵多一二間報價,保障自己。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-2 04:31 PM 發表

是求仁得仁... 俾個島佢地自生自滅.....
成功爭取獨立,可惡

引用:
原帖由 愚昧人 於 2019-9-2 08:21 PM 發表

搵鋁窗,要搵 d 有口碑或有年資的,2年前我換晒全屋鋁窗鉸(25年居屋),全套連手把450蚊一隻,師傅好老實,佢話是靚膠邊,可以不換就不要換,而家d料唔靚,9隻窗已換3隻,100蚊一隻,可惜十多年店租約期滿無做,另可以加固唧玻璃膠。
小心,有d讀過短期課程,有舖肯寫佢年資証明,可以做師傅,真實個案,無騙你 ...
無錯,之前香港政府增新左驗窗計劃,坊間即刻出現左好多驗窗人士,乘機過河濕腳,要留意👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-3 12:02 PM 發表

林鄭今朝自己 confirm 埋條聲帶,不過,睇佢着到靚靚,容光滿面,又否認辭職,咁更加證實我的推論了。林鄭宜場戲,再配合胡錫進環球時報話阿爺唔出兵同埋美國關稅法對香港有影響……哈哈
我大陸個線人成日話阿爺黑化了,我今次信到十足,阿爺又掘坑了 ...
亞爺就係要所有反對派玩到灰、玩到頹、玩到叫救命
所謂各有各做,你有你暴動,我有我捉,心情好放走一二件,再睇下仲有冇人未走出黎,再慢慢等
我估,香港曱甴 同港奸 好快會比亞爺同金毛 夾爆,進退失據,兩邊不是人

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-4 03:08 PM 發表

距離四點仲有個半鈡,見完班友,肯定又有人講粗口,講完之後當然見記者,正式宣布,宣布乜,我唔知,我當係撤回。好,我先做事前軍師,寫下點解同埋咁住點玩。嗱,我無內幕,講錯我唔負責。因我係街度,為宜篇野坐入間粲廳,所以,我唔轉灣,用 point form 直講。
撤的理由 :
表面 :政府善意;
真正 :強烈捧殺
原因 :曱甴暴亂,無以為計,沒有新動力,會自然死亡。

效果 :
1. 曱甴曠奮, ...
一定要一跪再跪,如果唔係咁做,反對派點勇往直前呢?
高人見對家冇乜好計策,咪交個靚助攻,睇吓對家入吾入袋呢?🙄 

大棒殺出現,高人果然係黑化😈

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-4 03:24 PM 發表

依樣真,黃絲group連登不斷話五大訴求,缺一不可,依家先撤回有咩用,應該會繼續亂落去,儲糧最實際!
都未夠4:00 ,田25已經見記者,話撤回唔夠,又要求成立獨立調查,唔使咁快麻😂😂

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-4 03:39 PM 發表

田25:仆街想滅火, 再加柴落去燒
滅火?一定唔係。應該係火上加油🙄

中美貿易磋商現變數 中方團隊押後至10月訪美談判
https://www.google.com.hk/amp/s/hk.news.yahoo.com/amphtml/中美貿易磋商現變數中方團隊押後至10月訪美談判-035455216.html

我覺得香港仲有排玩,本希望國慶前完事,但看似不會了。
各位又點睇?

如果亞爺係九月中用武警鎮壓黑衣暴動問題,始終未能剷除法律界、教育界等餘孼,因出師無名(eg.現在才剛剛開學、法院未就暴動事件進行判決),會唔會等埋法官判決有關罪犯///黃教師灌輸洗腦知識培養小強,先一拼處理所有香港問題呢?

同埋,我只覺得香港情況係未到最壞,我諗半個月時間未必令香港跌入深淵。如果我係亞爺,我會犧牲國慶(香港部分),助長反對派勢力,然後再一野將佢地打落十八層地獄。

引用:
原帖由 菠蘿包2018 於 2019-9-5 02:13 PM 發表

睇到有中學曱甴喺播國歌時唱do you hear the people sing, 我就認為點都要俾200幻黃絲同中學雞認知真正既民不聊生至少要去到咩程度, 係佢哋搞對立搞出嚟。   如果我係阿爺, 至少會等到老美搞聯繫匯率, 曱甴繼續每日搞破壞, 社會經濟進一步惡化至出現栽員減薪潮, 樓宇出現銀主盤週街吉舖, 香港重現98-03年苦況, 到時先出手搞掂班賣國賊同重建所有制度, 等外國政府同20 ...
事情去到最壞,要所有香港人感受到切膚之痛/有所體會,亞爺才會斧底抽薪,將所有問題根治

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]