• 瀏覽: 1,182,419
  • 回覆: 221
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-24 12:33 AM 發表

唉,今朝個勢係回緊,千金難買早知道,萬般無奈想不到,點知阿爺會開戰
你無追post.....前日已經聞到大陣燶味喇

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 12:45 AM 發表

相信阿爺都唔會期望100%, 但是好似你講果d人, 個心仍然是黃, 受到壓迫而低頭JE, 一有機會即刻反面彈出來... 晌今次情況, 唔少人平時是隱性黃人都爆左出來... ED人先是致命, 和理非果D...是SIN動/ 助攻.... ...
亞爺會滴水不漏進行改革,唔會對反對者仁慈
反正亞爺有時間及資源,
佢可以好耐心教育香港市民,尤如當初花40年時間由文革階段教育新一代一樣.......

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-24 12:55 AM 發表

冇錯, 其實沈大師係話D金會回到1450添, 不過我呢幾日真係淆淆地, 今日見佢係1500樓下就偷步入定先
雖然我係中途加入,但依2個月都睇左不少馬兄的跳蚤文,同前幾日再細嚼末日大師的之前精華,就知道中美開戰不遠矣

引用:
原帖由 凱薩包華 於 2019-8-24 10:20 AM 發表
近幾年香港好多人嘈既其中一個話題係東江水,一邊叫WC感恩,特別對d新移民講要飲水思源!
但反對派WC會話東江水全球最貴,係當年周主席見反正流入大海先順便賣比你,大賺一筆!WC重會話香港應該學新加坡造海水化淡工廠,吾再需要比人有話抦!

有冇師兄對呢個話題有見解,可以Ko WC? ...
唔好同佢地爭論啦,反正唔會理解你的論點
你咪比佢開心下,唔好講真相比佢知

無謂與他們深究,只會越來越勞氣

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-24 09:58 AM 發表

尋日買一兩平近3舊水, 四季步飛我來了
今日又贏番幾餐四季
果然,硬野係信心之選

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-8-24 10:07 AM 發表

身邊有啲好和善的人,原來支持班曱甴,好多隱性黃人。
但我身邊都有隱形藍,大家都唔表態,又互相試探對方

引用:
原帖由 科姐 於 2019-8-24 11:35 AM 發表

哎呀, 我唔知問過邊間價星期六無報價,恒生方便唔洗走來走去!
僅供參考

行生銀行 黃金價格  
https://www.hangseng.com/zh-hk/rates/gold-prices/

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-24 11:36 AM 發表

好多暗黃都係咁
平日好好人
但一講到呢啲就發晒癲
其實藍都會,係現實發生口角及爭執,加劇社區對立,
如果他們太衝動,就好容易被利用(同對家一樣),反而成為對方棋子,甚至棄子
所以各位要保持冷靜、理性,避之則吉

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-24 11:40 AM 發表

預咗,youtube美國政府管,fb又係,而且中文地區fb係台獨管理
取消左咪再開過,學黑衫講''撕一貼十''

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-24 12:03 PM 發表

理論上係咁,但而家出現左一個情況係支持政府聲音太少而政府無足夠的行動基礎。
藍色的,只要係安全、和平的環境下表達訴求 就可以。
遊行次數唔重要,最重要係比亞爺見到。亞爺自然會明白

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-24 02:53 PM 發表

無意義,新ac無朋友,無群組,如被ban了,會更名正言順地同所有黃人割
🙄點會無用,我開左個fb ac ,係帝吧同大陸青年人傾得好開心,睇下你點運用啫。

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-8-24 03:39 PM 發表

點解公然破壞公物而警察不阻止不拉人?
佢哋就係想引警察出手,警察咁早出手,只會加重負擔,消耗體力

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-24 04:52 PM 發表
由今日觀塘班友主動求戰,睇得出個人的觀察係無錯,暴動統一戰線好急,而且有新一批新重裝部隊到左。但,高人將地鉄停駛,班人即時無左機動能力,似乎堅持落去就係困獸鬪,睇睇點! ...
😛高人就要對家出底牌,睇下仲有咩策略呢
起清所有底細,慢慢拖,慢慢燒對方資金,由淺丶中丶深逐個逐個捉

好殘忍,跟本唔係對決,係單方面凌辱😭😭😭

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-8-24 10:17 PM 發表

只能證明老共都系想大事化小
捉禁多人做咩?嫌米飯平?
全部掟番去香港,叫佢地食自己啦😏

番到香港,叫佢地幫手再撥下火先,個火唔夠旺啊😈

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-8-24 11:04 PM 發表

多得香港嘅教育
佢地自己有心病,唔好完全賴教育喎!
你我都係香港人,又唔見有事🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]