• 瀏覽: 1,181,658
  • 回覆: 221
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 11:19 AM 發表
跳蚤又放料,這小地方的人,金毛都唔想同佢地玩了,大事做不了,小事做不好,哈哈,差不多了!

跳蚤 2019-09-11 10:35:35

地主上躥下跳滿大街點火,歇斯底里的到處找抓手。(這又是何必呢?跳蚤在一年前就說:地主未來唯一的一條路就是尋求回到談判桌上來!)地主越是傷心病狂的搞事,貧民越泰然,因為說明貧民的路線越來越正確,越來越打在了地主的要害部位。誰見過討了便宜的主歇斯底里的搞事的? ...
金毛要停,唔係禁快無經費麻
唉,我仲想看戲,想睇下黑衫幾時再入中環搗蛋
而家班黑衫都係群情凶湧,唔知亞爺有冇興趣再撥一撥火呢

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2019-9-11 11:28 AM 發表
時評:一日兩判決,公正司法成笑話?
文/清水河

咬斷手指與誤傷他人,哪一行為更惡劣?無期徒刑及三年監禁,哪項罪刑更嚴重?稍有辨識能力的人都可以分出輕重,但昨日兩宗案件,裁判官卻作出令人驚掉下巴的決定。

港大應屆畢業生、22歲男子杜啟華,七月沙田暴亂當中咬斷警員手指,被控兩項蓄意傷人、一項襲警等罪。儘管控方一再強調,控罪性質嚴重,要求維持宵禁令以免再犯。 ...
所謂''人治''法律不稀奇,要越多越好;
看來審判19大髮官指日可待

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-11 01:48 PM 發表

但是警察係四點度講咗,法庭批出搜查令是有附帶條件的,就是份報告不能公開,只能用於查案,但係冇報案人又點查案呢
其實唔洗公開,心水清的市民/弱智黑衫其實都知道發生咩事,而家政府又多張有用的手牌,幾時出,點出,是政府話事;政府越掌握節奏,即是越掌握局勢,好快又有精彩的劇情🙄

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-9-11 12:45 PM 發表

林太2天前已經加了柴。
係播,多謝提醒。
幾日前乍又唔記得,又衰心急,急住睇好戲,抵打

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 04:05 PM 發表

高等法院,代表傳統腐國普通法; 畢打街,代表傳統腐國老牌公司的基地; 香港會所,代表腐商和高級華人買版的活動中心。
阿爺好清楚話俾班友聽,搞你就係一瞬間。
國泰即時放風,話國航買國泰,即係話願意同阿爺分享香港經濟,真笑話,普天之下,莫非王土,阿爺要揾錢,使同你腐國分,直接就話無咁的事,腐國即時無聲出;同日下午,大富豪話停火啦,將過去三個月 d 野抹曬去,大富豪,你真以為你可以和朝廷平起平坐; ...
唉,其實高下立見,都唔知點解對面要包拗頸,比小小甜頭竟然就禁天真
到而家啱啱見真章,對家就已經想笠水,但又唔正正式式投降;
好心,咪禁天真,換件衫、唱下國歌,就可以立即轉型,
邊有禁著數,而家亞爺啱啱至開始玩,點會收手呢

而家我就放心,對面陸陸續續入緊袋,大大小小將無一倖免,
希望亞爺大大力懲處,唔玩辜負一班支持者

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-11 06:32 PM 發表
😁😁😁
師兄,你我心意相通,你剛剛寫下我其中一個願望

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 06:49 PM 發表
今日香港法官又放過吳文遠,又放過一條女,條女話要去波蘭讀書,個官話好,連等一堂耹訊都唔使佢去,法官,你得啦!跳蚤就講最新河童案件,等大家知國家對香港法院係乜態度。

跳蚤
莫大媽還在貧民家,那個地方的一個小廢青就跑到元首活去了?這是個什麼鬼?大家還記得跳蚤說的貧民在挖坑嗎?而且每次挖坑莫大媽都親自到貧民家來溜達,這個溜達不簡單,地主看懂了,總有種有人要害朕的感覺,不能讓貧民這個貨快樂的挖坑還吃著火 ...
其實我覺得奇怪,點解禁多人諗都唔諗就走去跳坑呢

係咪以為群眾力量可以扳倒亞爺?呃........好彩亞爺挖左個大坑啫。

經過依幾個月觀測,果然對家各方面的思路係不能揣測,中毒太深了;竟然無視亞爺,當佢無料到
結論:總之不怕你跳,亞爺不斷挖,多多都受呀

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-11 07:46 PM 發表

總結來看有幾類人
1. 對阿爺無知, 以為阿爺靠嚇, 見阿爺的軍隊扣而不發, 以為無料到, 卻不是阿爺是暗渡陳倉, 在其他方面做了很多事.
2. 迷信人多就無敵, 不信阿爺夠膽動200幻人, 他們為了令大家"團結" , 會造出很多笑話如831死人等, 但大家要"團結"所以會瘋傳,結果連造謠者都信這是真的.
3. 已無路可退的如肥佬黎等.
所以看到人不停跳坑. 入了坑的想走都走不 ...
冇辦法,兩軍對弈,一般都要知彼長短,才可以見招拆招;奈何,對方連亞爺的部處、謀略丶戰法,都無一一深究,只係自圓其說丶自我膨脹,又如何致勝呢?
此外,佢哋根本冇"一國"概念,多年來浸淫喺港人自港的框框,一D都冇諗過棋手後有高人教路,只以為港府節節敗退。
根本唔係對戰,而係反對派送俾亞爺 除港獨的一個契機,大家不要過分擔憂,高估左一班成事不足敗事有餘的香港毒蟲喇😩😩

唉,做實事唔夠狠,計劃又唔夠周詳,港獨遊戲,香港曱甴注定失敗😛

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:09 AM 發表

黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話”10226938 10226939 10226940 10226941 ...
真係係香港見不少依類人,係香港時就反中亂港,翻到中國時就同大陸人圍威喂
究竟係我眼花,定係佢神經失常精神分裂?真係好難觸摸啊~~~

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-12 12:52 PM 發表
中國加油團在 IFC挑機 !

丶如果星期六丶日搞活動,我一定去💪💪

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-9-12 01:52 PM 發表

最好日日都要有,我一收工就去!!!撐!!
依D先係和平集合,同乞衣果d無得比😩

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表
今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄 ...
開學後黃絲教畜背後不停播毒,利用朋輩同學關係拉攏新人,為反中勢力增添人手,已經埋下不少星星之火;如果幕後黑手停止獻金資助,反中勢力仍沒有竭止,取而代之,換來一班真心誠意為反中犧牲嘅人,香港就會更難過😵
唉,長痛不如短痛,我亦希望盡早了斷,唔好比機會教畜/政棍/黃絲等 荼毒無知嘅一群,令莘莘學子成為棄子😭

引用:
原帖由 G36 於 2019-9-12 11:56 PM 發表

一神教和教棍今次出唔小力
感覺上佢地玩緊背水一戰
教棍死守辦學權我理解
但一神教冒失去14億市場的風險想換取什麼利益?

而且睇唔上一神教/教棍有什麼贏面 ...
我嘅理解係咁,神棍/教棍活係自己個框框,每日自我膨脹,以傳播港獨自居,根本不屑外面/對面嘅走勢,加上港府同中央不斷搧風點火,佢地係覺得自己贏到開巷,而勝利只差一少步😩

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-13 12:03 AM 發表

見到好多中學生好似中晒毒咁
雖然佢哋都係棋子,都一樣廢丶無知丶愚蠢,但竟然有所謂"傳承"嘅心🤮仲想推一班更無知嘅人出嚟😭

我雖然冇熟讀中國歷史,但開始理解六四嘅演變過程😩😩😩

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 03:01 AM 發表

無得停,人唔撞過板唔識醒,你唔比佢地試過,佢地係唔會心熄。
仲有班未窮過既80後,係唔會珍惜安穩,有錢1年去幾次旅行咁既生活。
所以,唔會停,一定要大破大立,香港窮返10年,食2手飯,咁D人先識醒(主要講緊而家中學個班).
咁起碼都唔洗今代全滅。。 ...
琴日喺隔離貼睇完K兄文章,我仍然抱有一絲希望,希望大破大立後(十幾廿年後),爛香港 可以同中國同軌,香港回復為正常嘅小城市,可以有自己嘅正常產業,唔靠炒賣,就心滿意足👍🏻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]