• 瀏覽: 1,182,386
  • 回覆: 148
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-27 09:25 PM 發表

..咁佢地要試下咩叫顏色革命先啦....
法國黃背心清場
聯合國乜鳩人權理事會呢?

譴責咗法國當局採用過份武力未

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-27 10:25 PM 發表

咁就match喇,越南僱傭兵嘅體形會更似香港本地人,就算行動過程唔小心露咗樣都係香港人樣。
d越南仔個撚個都成個癡瘋咁嘅樣啦

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-27 11:15 PM 發表

作為一個小市民。 唔一定需要諗得太多, 當國家打正旗號咁號召, 我哋支持同參與就夠嘞。 既然有高人幫我哋安排, 如果自問唔夠佢高, 諗唔明佢背後做緊啲乜, 咁佢正面宣揚嘅時候, 我哋跟住去就可以嘞(例如大灣區逃生門,我哋可以研究、實行自己點樣去果邊發展。 呢個係現今係暫時唯一,中共對香港打正旗號嘅呼籲。十幾年前就係CEPA, 不過已成過去了)

講些小中共嘅故仔, 譬如國家有佢嘅國策, 廿 ...
有無一d跟內地工作技能有關嘅課程
有逃生門
對我(地)呢類無錢基層作用不大

so far大灣區for香港人概念
整體感覺都係不外乎買樓及消閑飲食

引用:
原帖由 hanE 於 2019-8-27 11:21 PM 發表

痴瘋算靚仔啦!去越南見嗰d重樣衰格又衰真係不堪入目!乜醜成咁都有!

越南仔多數都係呢d樣

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-27 11:32 PM 發表

大灣區各自有各自嘅分工, 但問心我冇認真研究過, 因為我返國內發展都唔會係大灣區。 我唯一清楚嘅係前海係負責科技嗰一部分, 研究生物科技、精準科技、工業科技嘅都可以喺前海度發展。 至於其他分工嘅地區, 主攻係啲乜嘢嘢, 我諗你自己要做下功課, 睇下有冇適合你嘅範疇。

如果你係毫無技術背景, 但你好勤力同埋要有香港人精明嘅生意頭腦(識搞宣傳, 識佔地利), 其實賣香港咖哩魚蛋,同炭燒雞蛋仔 ...
OK!

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-27 11:40 PM 發表

港英時代EPA, 1949年大量資本外逃流入香港加上韓戰做就香港輕工業及金融發展。
考試答案亦如此,黃師有無咁大發揮空間呢?

今時今日重有無學生,重記得港英年代的教材,去留意董建華同林鄭祖籍舟山,而梁振英祖籍山東,去留意香港移民歷史呢一幕呢?

歷史科考晚清抵不過列強而多年無法趨生工業革命,標準答案就係高度平衡陷阱,其他野點吹都係無分,黃師亦無法發揮。 ...
香港發展史由始至終都係時來運到
主要靠大陸混亂所賜

教師9成黃
尤其40樓下

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 11:14 AM 發表

池上遼一?
yes

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-28 03:30 PM 發表

https://m.facebook.com/groups/1003621919663230?view=permalink&id=3492566344102096

真係好方便
反恐特勤個阿頭

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-28 05:23 PM 發表
話口未完,真係搶金飾了
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190828/bkn-20190828133939800-0828_00822_001.html
旺角蒙面匪闖錶行刀嚇職員 掠走近百萬手錶金飾逃去
OK!

引用:
原帖由 zamora 於 2019-8-28 08:12 PM 發表
收到有傳言, 老尾西同腐國人買重10月底期指結算係跌, 以圖打劫腥港小錢錢......咁咪如末日大師同馬兄所言, 大龍鳳在10月, 老尾西有錢收, 腥港有財劫.... ...
應該係2014佔中舊潮文

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-27 09:40 PM 發表
剛剛看旗揚,有位高人說了一句,香港六月有大量越南人到港,係比正常多 42%,95% 過夜。下面是香港旅恊數字。
(資料全在旅遊恊會訪港旅客抄過來)
18/6 6142 19/6 8757 +42.6%
18/5 4419 19/5 4275 +3.3%
18/4 5360 19/4 4712 -12%
18/3 3889 19/3 3827 +1.6%
18/2 4376 19/2 4618 +5 ...
海灣合作地區國家仲多
轉機定係點

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2019-8-29 08:26 AM 發表
堅定流
唔通weekend真係做大戲?
來自北京消息
九成九Fake News囉

引用:
原帖由 hanE 於 2019-8-29 08:02 PM 發表

重要即拉即判!

呢d咪即拉即判囉

引用:
原帖由 smky 於 2019-8-30 04:36 PM 發表
James Rickards 出咗本新書書名叫 Aftermath,佢喺書入便話金價會升到US10,000一安士:

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]