• 瀏覽: 1,181,924
  • 回覆: 87
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 朱Bill 於 2019-9-16 07:00 AM 發表

冇面罩都咁勇? 一係儍嘅,一係要領賞!
昨天咁大埸面都恐怕洗唔少錢,邊個咁多錢?
上半場勇武,下半場街坊裝執死雞,不過今次跑得慢啲啫

引用:
原帖由 29boys 於 2019-9-16 10:03 AM 發表
影片
引火自焚

燒嘅唔單止佢哋,仲係全香港

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-16 11:15 AM 發表

其實政府都侯住貨櫃碼頭塊地,
土瓜灣油庫又係一個珍貴地點。
總之填咗部份地,就可以騰籠換鳥,根本唔駛再等10年8載先起到樓,道理同搬機場去赤鱲角果時一樣。 ...
絕對認同,一啲受排斥嘅公共設施,比如精神病院,康復中心,垃圾焚化廠,龕堂,有潛在危險嘅煤氣廠,火藥倉,油庫等等,可以藉填海重新規劃,騰出市區珍貴地段起樓之餘又可以保障市民安全,改善民生,又可以將樓價影響減到最低,新界啲農地同郊野公園又可免受破壞,多幾個南生圍咁嘅後花園,一次過滿足環保L兩個願望。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-17 09:51 AM 發表

減過一次,但基本法列明唔可以減低過97年既薪金,即係仲有大把空間減!
林鄭月娥以身作則

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-17 11:42 PM 發表

全中國最好食既羊响海南島,東山羊。我吾食香港既羊,清真除外(我吾系清真教徒),但東山羊真系冇得頂。廣州都有高級少少既餐廳有得食東山羊。 ...
東山羊,加積鴨,文昌雞,都喺廣州食過,有機會要去海南島搵返真正嘅本土版

引用:
原帖由 sevenhead77hk 於 2019-9-18 12:14 AM 發表

開始狗咬狗骨。有用嗎?。
宜家水洗唔清?

呢鋪做左全球華人最痛恨既角色。
日本侵華。我相信好多海外華人都無忘記。
宜家曱甴搞抗日烈士紀念碑。你班黑手有諗過有咁既結果嗎?
...
真係盲伐大曱命

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 12:32 AM 發表

南北疆加寧夏,我下年應該完成埋,得閒補埋貴州加內蒙,我基本上就完成中國一圈了。
羨慕大叔

引用:
原帖由 hangken 於 2019-9-18 02:11 AM 發表

好記得當年抵達昆侖山脈4767米時同行嘅司機想落車食煙叉電,但搞咗好耐打唔著個火機放棄咗
就係圖一呢個位
當年青藏鐵路剛開通不久, 我地嘅路線係香港搭飛機去西安再轉機去西寧, 西寧轉越野車玩埋青海湖、茶卡鹽湖、克魯克湖、可可西里自然保護區等等⋯⋯去到格爾木再轉青藏鐵路去拉薩,記得當年由格爾木坐火車去拉薩管制好嚴,車票好難買,同行朋友識當地官員先至搞得掂😂夜晚10點零鐘上火車,第二日中 ...
未踏足過大西北,希望有機會去新疆玩吓

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 08:29 AM 發表

識食喎
我對食冇乜要求,係老板朋友帶我哋去試,見師兄提起搭吓嗲

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 08:53 AM 發表

系,大把好嘢食。我淨系一到桂林,日日都好掛住D桂林米粉(線)做宵夜,仲有武漢既河鮮雖然好多幼骨,但一入口就知咩叫鮮味,好食都難以忘懷。中國咁大,吾系淨系得地溝油嘅,有當地朋友帶住,咩好嘢都有得食。 ...
國家咁大,好人壞人都有,盲反只係反覆煲大一啲個案,加鹽加醋,對政府嚴打社會重視商家改善,視而不見自欺欺人

引用:
原帖由 bbbababb 於 2019-9-21 12:30 PM 發表

專登寫錯的,等多的人forward出去,增加爆光率!
哩吓我唔認同啦,啲字肉酸成咁,似係文盲多啲

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-9-23 09:27 AM 發表
忽然想到,10月10日可能是大拘捕日,一來國慶假期完結,二來給對岸賀禮
希望

引用:
原帖由 pureco 於 2019-9-23 08:29 PM 發表

每枝政府佩鎗都有來福線紋理識別的編號,一查就知。
地鐵都死幾件,來福線搵阿福信

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-23 07:28 PM 發表
唔怪得一個你摘果,一個叫你摘瓜

引用:
原帖由 slw81 於 2019-9-24 09:28 PM 發表
國旗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]