• 瀏覽: 1,182,322
  • 回覆: 58
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 bbbababb 於 2019-9-20 09:12 AM 發表

脫歐後,歐洲佬還會比佢做老大?佢地太樂觀了吧!佢地緊係想聯合上交所,但脫歐後,倫交所還有價值嗎?
正是,和港交所是好的選擇,也會是東南亞最大人民幣交易中心。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-20 10:16 AM 發表

二個機會都有,如果美元崩潰,香港沒有脫鈎,結局就會同老美一樣。
陳德X要收檔,中央已經有計劃應付,換個聽話的坐上去。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-21 12:00 PM 發表

今日看新聞見到國際特赦組織就香港警方使用武力。一沒說出指控者的身份,如何令人相信真有其事,這和太子站死人如出一轍,國際組織和香港曱甴一樣高明。二沒有比對處理示威的國際標準,可得出香港警察使用過分武力的結論。
不過很多曱甴信,又有籍口攪事了。 ...
一心攪事,選擇性失明。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-21 08:14 PM 發表

吾知。
6條中坑至老坑相信系德國人,兩個中坑系南亞裔,後生少少,全部都系好大隻(手瓜)。啱啱入咗麥仔買薯條,又多一條買緊餐坐响樹自己食,同佢眼神交流咗一下講咗一句中英,佢個樣眼神都系高度警戒咁既衰樣。班人响樹,我等幾耐,佢哋企幾耐,仲未走。(好想影佢哋相,距離太遠。) ...
換部P3O。

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 10:24 PM 發表
頭先有fd send片來,班曱甴玩到搶槍,痴線,金主好急要推進劇情
副部長級的談判決裂收埸,原定到訪美農場也臨時取消,談好的6O萬噸大豆,豬肉自然又泡湯啦!老美又要在香港大力燒美元。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-21 11:52 PM 發表

其實咁多黑槍到港,根本無需搶槍
最好是搶到警鎗,劇情可以急轉直下。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-22 11:35 AM 發表
這理由較合理。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-22 01:00 PM 發表

不過可以令緊急法出台機會增加
有左緊急法,警察就好辦
師兄心水清,原意便是如此,特首集中權力去清理黃毒,推行政策落實。

引用:
原帖由 木雞 於 2019-9-22 09:15 PM 發表

中立既立場新聞 我服左佢 低能無下限 唔知有冇更好嘅例子
都講咗已經有立場嘅新聞

👏

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-23 04:13 PM 發表

抵拉
X2

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 01:52 PM 發表

23條立法系咩我到而家都未知,但回歸後上街活動我一次都冇參與,除咗最近一次去撐警。但董伯伯,我屋企有一個尖酸刻薄時時評論家都大讚董伯伯好,其他身邊既人,冇一個彈佢,都系讚。 ...
董先生是有心人,但沒有一個強勢助手輔助,可惜有心無力。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-25 02:44 PM 發表

佢係有能力的人,有遠見,當中提出過中藥港、數碼港、八萬五都係好的政策;只不過被人陰左,令計劃不了了之/改頭換面
好的計劃提出,並沒有執行和監察,也是很大問題。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 02:13 PM 發表

今次吾出事,我都睇吾到成個特區政府既政治班子咁嚇人,真系又弱又衰到嚇死人。
其實可以作為引蛇出洞。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2019-9-25 07:37 PM 發表

如果只有你一個去認同d計劃,周圍所有人都反對又無支援點搞?幾個計劃是但搞成一個,香港唔至于今日咁
適當用人也是大學問。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]