• 瀏覽: 1,182,132
  • 回覆: 62
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-16 11:51 AM 發表

我身邊有唔少陰濕黃人. 我FB POST叫D人唔好亂咁信,
要睇多d 唔同既報導先. 佢即刻POST 一個叫 "求驗網"
既PAGE 俾我, 扮中立, 但我上過去睇, 佢主要係 驗藍絲PAGE
既假野, 黃人假野除非大炒車, 否則係唔會理.
再睇返條友仔近期SHARE既內容, 根本唔驗證就亂SHARE.
不過一早睇穿呢條友, 身邊黃FD 有呢D 陰濕人. 心都寒埋. ...
因為我在FB多數只LIKE好少發表意見, 咁樣我先可以cap低屎色人亂share報導同參加非法集會去舉12339
佢哋最多覺得我係淺藍, 我依家只係忍耐緊
忍得嘅女人係最恐怖嘅

引用:
原帖由 29boys 於 2019-9-16 10:03 AM 發表
影片
呢段片好治癒

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-17 01:55 PM 發表

放心啦。黃人會講臥底做嘅,就推得一乾二淨。
呢啲就係佢哋嘅齊上齊落。
🤣🤣🤣🤣🤣
佢哋今次唔上唔落就真

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 08:47 AM 發表
見版友提及要儲糧,我屋企啱啱就到咗貨,圖中只是一部分。10266473
食咁濃味

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-20 07:47 PM 發表

班黃屍仆街暴徒居然拎女神MONICA BELLUCCI 套電影 Irréversible 中响行人隧道內被性侵後嘅劇照去屈警察...... 以為冇人知, 真係極度無恥....
死蠢曱甴係FB不停傳, 果然香港蠢人多, 黃蠢特別多

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-25 06:19 PM 發表

10293696 10293697 10293698 10293699 10293700 10293701 10293702 10293703

班90後追求海龜保育
唯有住逼少少囉
又係呢個肺癆鬼

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-26 06:34 PM 發表

我而家就直頭連飯局都可免則免,寧願就算一枝公去美心,茶仔食獨男餐都好過食完餐飯係背脊骨落!
可能有黃人出席嘅飯局我都以外遊北上理由唔出席, 費時到時忍唔住鬧人

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-26 08:19 PM 發表

Ching,提提你。香港乜施會係反華反政府。我之前都因為咁,咳咗捐款。
我由99年捐到今年, 最近終於頂唔順, cut咗

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-27 10:24 AM 發表

屋企選擇避開政治依個話題避免爭拗,而我直接選擇不接觸不交談深黃家人,還好佢搬了出去住,不然日見夜見仲會出事。
既然道不同,唔接觸唔交談好正常,但唔明身邊總有人(藍)覺得唔應該咁對家人,即使佢係深黃都好,家人就是家人🤔
最慘係深黃到冇得救果隻,仲有咩好傾呀 ...
無錯, 既然深黃到人性都無, 即係唔係人, 唔使傾

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-27 12:34 PM 發表

好似之前一直只有佢地起人底, E+ 藍色都有本事起佢地底, 感覺是平衡番D, 心理上是BACKUP左藍色無咁怕, 不過, 可以的話, 第1樣要做就是控制番FB, E+ HK個FB是台灣管, 搶番過來由其他地方管, 打死佢SERVER,等成日上唔到等, 晌文宣上,應該好幫到手.... ...
次次舉報FB啲賤POST都回覆無違反守則, 跟住咪回返個唔滿意再留意見話FB唔公正囉

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:56 PM 發表
10300958 啱啱睇到呢個
正呀! 等啲PK成日去日本話返鄉下吖哪

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-27 06:49 PM 發表

好多藍底fb俾人關咗
有啲藍谷都被關, 我多數用另一a/c舉報同鬧人

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2019-9-28 10:06 AM 發表

但我身邊都幾多黃色中老年,仲要係中至深黃
真係唔明佢地諗乜
當老年上晒岸唔駛憂,中年係經濟壓力最大既年齡羣
可能真係要失業,冇錢供樓交租先醒 ...
有班傻黃中諗住到時樓價跌, 可以買層樓收租或者俾仔女住,
但無諗到時失業, 屎都無得食, 仲有銀行借錢俾佢?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-28 10:13 AM 發表

暫時仲有仁濟,博愛,樂善堂都仲守得住
仁濟之前班護士急症室刁難警員, 被醫護禁止使用椅子而要站立看守被捕者, 所以仁濟.....

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-28 11:11 AM 發表

社會有一班中年人仕嘅, 四字尾至50零歲, 自住樓已經供滿, 對上十幾年累積咗好多儲蓄, 如果樓價跌三成以上,full pay買樓冇問題。 到時佢哋順便退休,收租印印腳。 ...
樓價跌三成, 租金咪一樣減, 如果租客長期失業會係佢層樓搞咩呢...
佢哋心地唔好無運行架, 雖然我都有收租樓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]