• 瀏覽: 1,111,759
  • 回覆: 35
  • 追帖: 375
引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-9 07:41 PM 發表

老老實實
個女員工係應該炒嘅
佢喺工作時間穿著制服公開發表政治言論
令公司可能受到和員工政治立場相反的 人攻擊
但公司發表的聲明亦盡顯黃絲港毒立場
被國內人民抵制絕對抵撚死
你當我各打五十大板扮撚哂嘢好了 ...
在公當時確係唔應該叫,但在私,忍咗啲曱甴咁耐,又有警員喺身邊咁安全,我估我都會忍唔住為警方打氣!不過如果公司係黃底,咁佢一定屎緊。
當然我唔會反對你嘅評論,始終每年事情各人有各人睇法。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-10 05:23 AM 發表

嘩,呢到好多師兄單身,師姐講到咁
可惜我有女友了
ps: 好衰唔衰我仲叫左佢睇呢個post跟各位師兄師姐學野。。。 ...
我只係想講男女之間,先要有緣份能遇上並能同行。有啲朋友嘅老公同男朋友都奇怪,佢地條件真的唔差,但就係冇姻緣埋身,冇辦法(咁當然,佢地都會開條件,主要係高度
甚至有人懷疑,係咪成班女同學被人落咗咒語

你咪咋咋帝,同女朋友喺度耍花槍

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-9 11:01 PM 發表

女仔20歳前好易嫁,有人錫就得,搞大个肚之後,双方父母帮手拉埋天窗。

20後开始识惗,愈惗双方愈多顧慮……
如師兄講呢個列子,我呀哥/嫂就係咁,但係兩家人差不多反哂面
不過回想我地20幾歲,重係剛出嚟社會嘅博殺期,努力搵錢同吃喝玩樂,老實講大家都冇諗結婚架。

以前曾經有個auntie講,佢有個40到mun嘅朋友,喺太極班識咗個男人,大家都係單身同父母住。之後男人提出結婚,個朋友問個auntie意見。佢個意見係如果結咗婚,即是個朋友本來只要照顧兩個老人家,結婚後又多兩個老人家;況且宜家香港人咁長命,分分鐘最後係要一個老人家照顧5個老人家 真係唔諗由是可。。。

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-10 10:21 AM 發表

三哥是誰?
印度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-10 10:22 AM 發表

問題邊個係第5個老人家都未知,如果係佢自己,就會覺得當初結婚係無錯🤭
哈哈!咁你有你嘅道理,既然大家都係學太極嘅,就睇邊個功力深厚啲

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-9-10 10:25 AM 發表

應該生得靚,人地覺得高攀唔起,唔系個個男人都甘有勇氣
可能係。。不過其實佢地都曾經有目標架,呀班花級直情試過括出去明示,但冇回應;另一個就暗示過目標,但你來我往咗足足2年幾都冇下文 男人心都一樣難估

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-10 10:49 AM 發表

諗起都驚,慘過打2份工
Sad but true
我覺得獨生仔女,有責任感又孝順嘅話,其實都幾大壓力。。。

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-10 12:15 PM 發表

好多男人自卑心重,唔敢追啲高質女仔,怕失敗。
乜唔係無論幾細膽, 如果遇倒啱嘅, 點都會去馬, 冇行動就係因為唔啱咩
就正如果套電影名"He's just not that into you"

哈哈! 話時話, 我地係咪應該轉場過去"情情愛愛"果邊傾啱啲呢, 似乎離題得太遠喇

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-10 03:04 PM 發表

嗯,叫妳D朋友努力,或者呢到d單身師兄都值得諗諗佢,隨時成屋金條
唔會啦,大家都過哂適婚年齡了。
如果我係呢度啲師兄,反而想去大陸搵多吧。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-9-10 07:19 PM 發表

情場如戰場嘛
你又啱,哈哈!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahler8 於 2019-9-10 04:17 PM 發表

(轉載) 一隻特殊兔帶你感受"現代神話"
https://applink.discuss.com.hk/CTZ0XNjDRZ

(轉載) 兔子的那些事-1.0(長篇賣萌黑話野史慎入)
https://applink.discuss.com.hk/QPsv5ZlDRZ ...
謝謝🙏 收藏慢慢睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hanE 於 2019-9-10 06:12 PM 發表

超值!做飛機大炮都要錢!人命更何價?我們中國人戰火死嘅太多啦!
冇錯!就算只係計因爲美國挑起嘅戰事而死嘅小朋友,佢都要被滅絕先得!就算比條生路佢行,都只能夠做單細胞,不能再進化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-11 05:08 PM 發表

我既經歷!?一個「衰」字可以交代哂,總之出生之後未好過!
睇師兄網名,以為係睇得好開,煩惱事一笑置之嘅人嚟?
以我愚見,師兄既然追得呢個貼,實屬有智慧人仕;應該差極有個譜,比下都會有餘吧?唔好同上嘅比,會唔會開心啲?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-11 10:38 PM 發表

身患頑疾偶意消極一點,見諒,我同時也會積極面對,謝謝!
怪不得 唔好意思,希望你見諒至啱

好的!會積極面對就好,現在呢個時勢,心理上比較敏感脆弱嘅人,可能都會出現問題。其實我日日返工要對住啲黃人,表面同佢地哈哈哈,其實內心憎到佢死,就嚟心理變態!大家一齊共渡難關

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 02:06 AM 發表

我唔洗返工,去開大look多幾下臉書,D情緒都受到影響呀。
哈哈,係咪有想一錘打爆個mon嘅衝動呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]