• 瀏覽: 1,182,175
  • 回覆: 472
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 05:23 PM 發表

其實真係唔應該取消,我估計今日係大量人會出嚟,衝突不可免,但做好準備就得。
出得尼就一定有衝突,宜家係非中國人(真係唔知佢地係乜人,無理由叫佢地唔係人架)侵略我地中國香港,唔打佢係我唔識打,夠人,佢搞我,一定打柒佢。我就唔扮和理非!

引用:
原帖由 westwest 於 2019-9-18 05:40 PM 發表
大叔都講過,藍人好難團結,太多考量!!!
要有領袖,傳統香港建制同英美地産有太多利益關係,要擔得起支旗可能真係得何生。

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-19 11:10 AM 發表

我唸情況係假設樓下開緊片冇舖頭開
屋企有d野咬下唔使餓親呱
試回想四個月前,即 5/19,那天,你有無想過香港會變成今天這樣!同理,今個月或下個月唔知那一天,可能會有三四十個攞住槍的乞衣和警隊槍戰二星期,你可能覺得不可能,但又再次回想 5/19 時,你當時會覺得今天的情況可能發生嗎?

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-26 09:34 AM 發表
劫就一定會嚟,至於點樣應個劫就另一回事,2017立春後巳入限,黑衣黃狗越係破壞法治,毀壞公物就越應劫,特大交通意外,阻塞,只要唔死人反而係好事。所以呢,香港係福地。要準備下一個財劫,香港人都要受呢個財劫,點解要儲硬野,鎖入保險箱,除非個賊爆開個箱,而且硬野唔係自己身邊,託管比銀行保險箱,財巳離去,可以減低被劫嘅機會。 ...
睇翻一個月前的文,特大交通意外,鉄路出軌,應該係特大交通意外……
下一個劫,就係財劫

宜個時勢,我地唔要君子,要的係曹操的梟雄,何生,點解黃人咁怕佢,因為祗有梟雄先可以平黃巾之禍,歷史書已寫得好清楚!
係大叔度借過尼!

光頭警官親自試穿國産武備

時勢做英雄,上面二位(何生同光頭警長)都係俾時勢迫出尼的英雄,乞衣泛民賣國賊以為用恐怖手段可以叫港人收皮,結果,一個一個的反眥英雄,就咁樣孕育出尼!

想了解老美宜二日印錢情況,睇下宜個帖!

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

還有最新這篇 https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-20 10:12 AM 發表

馬兄,大師,之前我們一直說聯繫匯率有機會被衝擊,港元和美元脫勾,港元大幅貶值,但會否有可能是美元崩潰,把港元拉低,從而港元貶值?
二個機會都有,如果美元崩潰,香港沒有脫鈎,結局就會同老美一樣。

跳蚤
今天 14:49
開會了!開會了!貧民召開統戰會議,台上正中坐着大佬等,台下鴉雀無聲,大佬開口說:那個誰?婦聯主任來了嗎?(搞什么鬼?這種會議怎么還有婦聯主任參加?台下都在小聲嘀咕!)
婦聯主任:來了!來了!來了多時了!
大佬:很好!問你一個問題可以嗎?
婦聯主任:有問必答!您有什么問題?
大佬:離婚率最高的有哪幾個方面的情況?
台下已經懵了一片,戰略會議來個婦聯主任我們忍了,現在居然談到離婚的問題,還能不能愉快的開會了?
婦聯主任:離婚率最高的就是-第三者插足。
大佬:哦!那什么樣的第三者才能讓對方不顧一切的離婚呢?
婦聯主任:有錢、有地位、長得又帥的基本都可以讓對方不顧一切的離婚。
大佬:好!你可以坐下了。不過你剛才說的那幾個條件我們貌似都有哦!那個扶貧辦的來了嗎?
扶貧辦:來了!來了!來了多時了!
大佬:如何讓離婚后的人快速脫離貧窮,能自力更生?
扶貧辦:要想富先修路!
大佬:人家沒錢怎么修路?
扶貧辦:只要這個人有資源,我們就可以借錢給她先他修路,只要把資源運送出來她就有錢了。
大佬:資源總有枯竭的時候,那個時候人家不是照樣窮?
扶貧辦:路修好了再建設基礎設施,然后就可以開發旅遊,再然后就是建設成綠水青山就是金山銀山哦!有了路還可以適當的發展工業,保障就業。
大佬:好!你可以坐下了。剛才大家也都聽到了,今天只談一件事,如何快速的讓島蛙徹底的成為孤家寡人,他們不是想獨嗎?就滿足他們吧!
台下這時才恍然大悟,原來戰略有時候沒有大家想象的那么高大上啊!太平洋上幾天的時間兩個國家與島蛙斷交,只要真心實意幫別人脫貧致富,人家心裡是有一桿秤的,不要總是讓人家去養豬啊!人家想賺更多的小錢錢嘛!靠施捨也不是長久之計,只能實打實的讓別人脫貧才是永恒的真理!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-21 11:02 AM 發表
廿厘息只係起步階段,好快見到乜嘢叫做灰飛煙滅。捱過廿厘嗰班大佬,阿馬,SilverHaze 佢地講一句,好過睇一日書。
去左大灣區考察,返尼又變天了!
20% 應該祗係前菜,睇老美一野就上 10%,頂左四晚,睇佢點頂!!!!
尋日班友咁激,反影曱甴暴亂戰線加碼!正常,老美貿易談判失利,英文無左二個邦交,地産佬條氣唔順!!!!
有排玩!!!!!好彩,自己 d 調配系 15 前搞掂左!!!

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-22 03:57 PM 發表

那兄:請問息口係邊度睇?
乜野息口?

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-22 04:34 PM 發表

睇老美一野就上 10%,頂左四晚,睇佢點頂!!!!-請問這個是說利率的息口嗎?
美國第一晚投錢前,銀行拆息抽升至 10% ,聯儲局注資方回復正常水平,如是者前後四晚。這些是急起急落,請自己搜尋四日前新聞。

引用:
原帖由 smky 於 2019-9-22 07:55 PM 發表

馬兄,我都感覺今次老美回購利率事件都幾大鑊,因為:
1. 回購(repo)係金融海嘯以黎嘅首次
2. 連續4日都要做回購
3. 有報導話其實好多銀行有錢,不過唔借比其他銀行
我估黎緊應該有大事發生! ...
凖備充足,靜觀其變!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]