• 瀏覽: 1,182,511
  • 回覆: 472
  • 追帖: 357
+605
阿爺好似話唔去美國開會!你老美話香港同恊議掛鈎,哈!掛你老美!

阿爺今次又係訓着都識笑!金毛, u make China GREAT again. (中國的 GDP 一直係世界最高,直至鴉片戰爭)
https://www.cnbc.com/2019/08/23/ ... ar-retaliation.html

阿爺完全掌握金毛性格,一步一步迫嬲金毛,宜家全步都係阿爺被動還擊,世界係無聲出。阿爺的目標似乎係迫金毛發動全面的金融戰和貨幣戰;與此同時,我相信金毛會加重攻擊香港,大家好好安排!

系硬野宜度,我想講少少野!
係 K 君帖最先叫大家買金係末日大師,我初睇都係半信半疑,直到我用有限的經濟知識研究完,我都身體力行!
買金系保命,即使祗有五兩,你二年後就知幾重要!所以唔無用金價高低作為入金標凖,你救命還講價嗎!
我個人入金從不睇價!
沈大師等要照顧炒家觀眾,一定係咁講,可以不理!
少少私人理財意見,絕不是俾投資建議,僅作分享!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-24 08:23 AM 發表
六日假期,暫不回答。下星期再見
好好同個女&條女享受周末

引用:
原帖由 hangken 於 2019-8-24 08:39 AM 發表

十分同意馬兄!
唯有一樣嘢想請教馬兄,不計每兩買入果少少差價, 如果同樣一筆錢, 買1兩裝金粒或5兩裝金條, 買邊樣比較好呢?
因為試過去東歐巴爾幹某些國家旅行, 面值€50和100的歐元好難用得到, 絕大多數地方只收€5, €10 同€20.
多謝馬兄指教,先行謝過🙏🏻🙏🏻 ...
這個真係睇你自己方便,我相信你不會拿住金條去旅行當貨幣花吧!我個人全買 5 兩裝!

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-8-24 08:39 AM 發表
https://youtu.be/apSZqgrpY9c
今日就去飲奶茶
老板娘非常 nice,我今日早上可能都去!

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-8-24 09:06 AM 發表

今日開嗎?
唔知,應該開!

引用:
原帖由 hangken 於 2019-8-24 09:21 AM 發表

嘻嘻,馬兄少少誤會咗我意思😜
我係度諗, D硬嘢將來用來保命, 其中一個用途有機會係以物易物, 用硬嘢換取生活必需品, 如果件事真係發生, 拿住1粒細細粒去換會唔會方便過下下拿一條5兩去換?個情形就好似東歐旅行要換細面額歐元類似,如果拿住5兩去換必需品可能好難找贖😝 ...
我阿媽(96 歲,健步如飛)講,大陸變色前,錢無價值,佢地攞 d 金條切粒去購物!
估唔到,我地宜一代又要咁做

http://std.stheadline.com/daily/ ... /日報-港聞-警隊購國產護甲提升防禦力
香港警隊終于購買中國裝備了,這個過程係痛苦亦係成長,香港人,有排捱

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-24 09:40 AM 發表

我打算中午去食個午餐😌
佢祗有基本茶餐野,無大魚大肉的!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-24 09:55 AM 發表

但係搞唔到居住證呢下先頭痕
冇居住證乜野都做唔到
尋晚同老虎傾,可能下個月先上去租屋當渡假屋,也作長期居留的凖備!

引用:
原帖由 hangken 於 2019-8-24 10:09 AM 發表

媽媽96歲仍健步如飛是馬兄的福氣👍🏻無限祝福送俾伯友,祝佢老人家龍馬精神壽比南山!
下星期繼續買硬嘢,會揀粒粒,中間有個窿可以穿住做頸鏈,攜帶方便啲😝 ...

剛吃完,今天生意很好,老板娘話正常星期二休息,其它時間就十點到五點,但老板娘八點已在,可以做生意,但下午通常三點半就清倉。所以大家要來就要留意時間。

引用:
原帖由 科姐 於 2019-8-24 11:10 AM 發表
大家好, 爬夠分入黎啦, 哈哈哈哈, 先請教昨天恒生個價幾多? 我之前爬文見大家都好中意去銀行買, 我係旺角買過首先要預訂然後又覺得個價高左少少, 唔係係錯覺定我買果日抽升 ...
尋日 14200

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]