• 瀏覽: 1,182,436
  • 回覆: 31
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:31 AM 發表

我果班黃同事即時收咗聲。
放心啦。黃人會講臥底做嘅,就推得一乾二淨。
呢啲就係佢哋嘅齊上齊落。
🤣🤣🤣🤣🤣

明天海港城,國歌快閃應該如期舉行咁喎。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 09:13 PM 發表
10255475他邀請的成員包括前公務員事務局局長王永平;前特首辦主任,現任港大醫學院院長梁卓偉;前天文台台長林超英;香港大學前副校長程介明;前中文大學社會科學院院長李少南;科技大學商學院副院長劉夢琳;身兼基本法委員會委員的港大法律學院教授陳弘毅;中文大學政治與行政學系副教授黃偉豪;被視為本土派的美國約翰霍普金斯大學韋森費特政治經濟學教授孔誥烽;以及工黨成員梁啟智。 ...
佢真係算鬼數啦。
所謂嘅國際關係專家。😔

引用:
原帖由 sevenhead77hk 於 2019-9-18 12:14 AM 發表

開始狗咬狗骨。有用嗎?。
宜家水洗唔清?

呢鋪做左全球華人最痛恨既角色。
日本侵華。我相信好多海外華人都無忘記。
宜家曱甴搞抗日烈士紀念碑。你班黑手有諗過有咁既結果嗎?
...
所以我話,佢地根本就係以我地為敵。真係狗都不如!

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-9-18 01:52 AM 發表
https://www.facebook.com/214071328963264/posts/911006265936430/

《緊急通告》

由於警方收到最新情報指當天可能有不確定的極端情況,警方強烈勸喻更改18號唱國歌活動日期和地點,明天亦不會放行市民遊行,主辦方在晚上一直與警方緊密溝通到凌晨,了解最新情況,現呼籲市民配合警方指示,延期進行是次國歌行動,保障出席市民安全。

警方是同意是次遊 ...
唔係啊!😠😠😠

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-18 07:30 AM 發表
http://hd.stheadline.com/news/daily/hk/796757/日報-港聞-鄉議局對收地建議有保留

鄉議局主席劉業強指出,現時土地 ...
劉皇叔都冇眼睇,預先走咗。 等而家呢班後代受返。
食咗咁多年啦,都要嘔返啲出嚟啦。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-18 02:02 PM 發表

搞得就不應該輕易取消,到的人,十分危險!10258096
取消左,講真我有啲嬲。
唱國歌要甲由批准嗎?

引用:
原帖由 realfo 於 2019-9-18 07:14 PM 發表

佢一開始搵元朗白衣人...呢部行得太急
唔知點解你呢句怪怪地。你肯定佢搵白衣人?😮🤔

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-19 09:01 PM 發表

相信黃人只會鬧政府
好似公司個件黃人話點解唔捉扔氣油彈既人而唔係話班曱甴扔氣油彈
言下之意即係loop返警察臥低做。無得救了。🤣

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-22 09:34 PM 發表

個景好靚喎!

引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-9-23 11:30 PM 發表

調轉完槍頭有無糧出先? 以宜家嘅黃勢,要政變唔係難事,只係夾萬條鎖匙邊個揸?
未傾掂數嘛。🤣

引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-9-23 11:52 PM 發表

行呢招等於癈一國兩制之根本,未必係阿爺心意,黃官係大患,但用政變去癈黃官代價未免太大,而且阿爺對政變呢樣野都好敏感。
有咩代價大啫?
依家香港人都放緊自己嘅血啦。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-24 07:29 AM 發表
巴士的點評——香港「貢獻」很大 鞏固內地民心

。。。。。。

這位民企高層朋友說,他現時感覺當日中國修憲,做得非常正確。一個國家、一個地區、一個城市,最重要是穩定,沒有穩定,甚麼東西都會失去,經濟會倒退、生活沒安全感,他甚至有點害怕來香港。他說,見識了香港的暴亂,內地人自發地興起一股愛國潮,自從有示威者損毀國旗之後,官方推出十四億人都是護旗手的宣傳之後,很多內地人自動自覺保護國旗、唱國歌,例 ...
我要成為十四億份之一!!

引用:
原帖由 科姐 於 2019-9-24 08:53 AM 發表

等師兄好消息
等你好消息!💪

引用:
原帖由 2015627 於 2019-9-26 02:21 AM 發表

葵涌天后廟以前在海邊
而家要行幾公里先到
天后廟通常都係係海邊,班甲由一定當睇唔到㗎啦。哈哈哈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]