• 瀏覽: 1,182,043
  • 回覆: 57
  • 追帖: 357
+605

[quote]原帖由 Gabbe 於 2019-9-24 12:11 PM 發表

真係唔知,請問有乜其他黨派? [/quote]

呢個係我馬交fd講架。佢話佢讀書戈陣,教授已經話佢地知大陸係有其他黨派,只係執政既永遠唔到呢d黨派做,因為呢d黨派係無「軍權」,而且人數極少。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-9-24 03:01 PM 發表

呢個係我馬交fd講架。佢話佢讀書戈陣,教授已經話佢地知大陸係有其他黨派,只係執政既永遠唔到呢d黨派做,因為呢d黨派係無「軍權」,而且人數極少。 ...
三幾萬黨眾如何幹得過8千萬黨員嘅共產黨 ... [/quote]

所以香港d教育對國情幾咁「坐井觀天」,連中國有其他黨派都唔知。淨係死咬住共產黨三個字。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-25 12:01 PM 發表
依家香港的情況同三個半月前唔同,阿爺已經覺得香港可有可無,而世界經濟就越尼越差,阿爺如果依家插手香港,你地班友就乜都賴落阿爺果度,反正香港對大陸不但無負面影響,而且,幾正面天,由你吧!死人冧樓都係港人自講,關阿爺鬼事 ...
貫徹「高度自治」方針

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-25 08:51 PM 發表
呢位求知心切既市民可能要搵到金宵大廈先搵到戈班「死者」

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-9-26 06:06 PM 發表

要急速有地,也是無辦法中的辦法,遠水不能救近火,而且要保住香港自由經濟體系,免被其他有心人口實,亦可算二全其美,成大事需從大方向行,不能小家子氣。 ...
D人話住組合屋同水管屋係無尊嚴。要住戈d望到海景,間房3邊落到床,四人家庭至少兩個廁所,仲有埋村巴先叫有尊嚴。

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-9-26 08:24 PM 發表
咁様質素既員工可以炒啦!
佢係咪係Ibank洗廁所斟茶遞水戈個咋!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-27 08:15 PM 發表

會否係有暗殺隊搵過飛機師?
我覺得除左阿爺發功,佢都睇見前途係「咁」。唔會有航空公司或企業請佢,至少同內地有合作既唔會請;如果選唔到,唔通佢會「屈就」去做議助?當然,如果阿爺發功可以令佢直接轉軚指證賣國賊,就更錦上添花。

引用:
原帖由 giraffe2 於 2019-9-28 08:06 AM 發表
以史為鑑,2019暴動將會就此結束。

估計由解放軍大舉鎮壓:

六七暴動期間有1936人被檢控,約212名警務人員在內的832人受傷,51人死亡(5名警察在事件中死亡;5名香港邊境警察和1名來自中華人民共和國的共產黨民兵在邊境衝突中死亡;參加反英示威的示威者約20多人因為鎮壓死亡;7名市民遭炸死。

將會血洗香港,有大批解放軍鎮壓,大批青年被擊斃,大批港獨份子包括立法局議員被捕。
...
就係以史為鑑,阿爺先唔會出解放軍。你以為武警只係擺設咩?我覺得真係要出城管都夠揪。勾尾同一個手法用左咁多年唔通阿爺真係無研究過點用「少少損失當比乞兒」既策略咩?就算歷史不停重覆,方法或過程都會進步或退步。

引用:
原帖由 chikay2009 於 2019-9-28 10:35 AM 發表
《我們走在大路上》 第十八集 脫貧攻堅| CCTV
https://www.youtube.com/watch?v=zMxOzJsDUzA
看到這一集,尤其是看到山區的現況真是感慨萬千;眼都濕了。
共產黨是以宏觀治國,令大部份的人民都受惠。反之,如在民主社會,要實現這樣的計劃,我相信再過二、三十年都不能起步。
可惜外面的人卻用顯微鏡去檢視、放大某些缺失!以致腦殘的人認定民主才是唯一出路。 ...
我都有睇。片尾曲就係天耀中華!

你就是我我是你,你的尊嚴我的榮譽。

國家有尊嚴,作為中國人也會驕傲!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
大c, 依家入硬0野會唔會太遲。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 08:34 PM 發表

搵先人嚟操盤都有技巧嘅,專揀後生而逝嘅先人,89十歲嗰啲就正常年華老去而死,五十歲以下,正常來講就應該係*非正常死亡* 所以呢,我對自己好有信心,非正常死亡嘅定盤,轉盤推數落左好多時間操練。

另外睇發家至富,係我獨門絕技,暫時未失過手。
時間一到,乞衣都變富豪,避都避唔到。

所以我成日都講,唔係人力改變環境,係時間開啟大門,成就功業! ...
請教大c, 有咩方法睇到或感知到自己時來運到,我自覺呢兩年一般般。

引用:
原帖由 烏咀 於 2019-9-30 11:57 PM 發表

我同d偏黃同事講,咁憎差人既話,咁不如解散警隊,無咗差人既話,到時係揾班曱由乞兒人定黑社會嚟維持治安呢?,到時你出街唔係聯群結黨或自己一個帶把老牛開山刀係身,睇吓你夠唔夠膽出街呀啦?,佢地係會無聲出 ...
黃人同所謂和理非梗係知社會唔可能無警察。只係依家佢地做緊「違法」野,要講服自己就唯有將自己放係道德高地。可惜呢班人禮儀廉恥都無,企係道德高地都唔怕跌崩個頭。

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-10-1 12:24 AM 發表

唔賭唔知時運高😂
我唔賭架😌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]