• 瀏覽: 1,182,567
  • 回覆: 57
  • 追帖: 357
+605
多謝K兄, 馬兄同大叔既帖令我地一班 "正常人" 可以聚集在一齊。即刻入黎打個卡先。 

多謝大家一直好禮貌咁回應不同意見, 令我覺得香港仲有好多正常人。 雖然返工見到班黑友真係好X炆好想打鑊佢地。奈何我係一個 "奉公守法" 既市民, 為左唔再添亂比警察, 我決定忍忍忍忍忍, 縮縮縮縮縮

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-23 04:05 PM 發表

無理由,我搬 25 條
我想問問係咪港澳金價唔同架。我有馬交友聽我建議去買金,佢話用港幣價買係澳門貴幾舊水。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 02:03 PM 發表

做隱形黃? ...無話要求佢只可站邊, 不可中傭, 最緊要佢明白做任何事都要負擔埋個後果....包括有無父母支援,爺爺麻麻都好錫佢可能都是壓力來...

佢7月去完蘭州交流, 行完糸路, 亦都晌HK帶埋班蘭州同學遊HK, 言談間俾我感覺...佢都好驚訝蘭州(2-3線)原來好現代化, 一路上去糸路城市都好整潔, 一D都無抗拒中國... 只望佢可以積極D 為自己打算一下 ...
除左山區依家鄉鎮都唔差啦,我7,8歲去我親戚鄉下,成條村係無廁所的...我想去廁所一係係路邊,一係行去村頭唯一一家有廁所既人家,仲要個踎廁就咁係廚房既角落,半截牆身遮住就叫廁所。呢幾年返去,成條村由舊泥房瓦房變晒兩層三層既「村屋」,整裝修要幾靚有幾靚,一幢樓廁所都2,3個,真係蝸居係香港既我地羨慕不已。

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-8-24 06:12 PM 發表

唔知洗唔洗打靶,如果要,
果支旗變成佢地自己支魂幡。
打靶既就真係「為革命流血」啦!

當年有戊戌六君子;今日有十個on9的香港少年。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-8-24 07:31 PM 發表

整體上呢十年嚟鄉鎮生活以經大有改善有D嘢你唔可以唔服共產黨.民主制話你窮你嘅事最緊要你投票比禾.等禾睇吓有冇時間幫你爭取.不過下界唔係禾做你慢慢等 ...
頭先睇TVB依家連寧夏既貧窮人口都係20萬以下。我覺得接受訪問既書記話:現在是一般市民都食得飽,著得暖,依家要爭取2020年全面脫貧。

人地諗既係點比百姓和平穩定溫飽;香港人已經溫飽就諗住點推翻政府。而唔係諗方法去幫其他人溫飽。淨係派錢派福利就得咩。

引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-8-24 03:29 PM 發表
居美朋友講,美國經濟好好,各方面都有蓬勃跡象唔似不堪一擊嘅狀態。
我唔居美國都未去過,不過我親眼見到大陸一,二線城市既人生活好好,家家戶戶都有車,又有地鐵同citysuper咁既超市,海港城咁既mall. 我親身去過無廁所既鄉村到依家全部變成兩三層高既村屋,仲要大部分村民至少有架車或一部電單車。放假就渣車去隔離鎮飲飲食食,生活悠閒。

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-8-25 11:20 AM 發表
阿瑪遜森林大火

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy
末日大師好準!

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-25 12:06 PM 發表

呢樣真,我以前做整車時,一樣有醫生律師客,泊位唔叻,電話又唔識,連屋企電腦壞都揾我幫手搞,吊,我整車ga , 要幫佢整埋手機同電腦
我淨係知律師都有食軟飯,醫生都可以無醫生,大學教授為左小三殺妻兒。

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2019-8-25 03:43 PM 發表

開多個微搏,仲多嘢睇,又正面,我近排先開,有時同大陸網友吹水,佢哋係好清楚香港發生緊咩事
我有d大陸客今朝打黎問我有冇事。仲叫我收工好快d返屋企唔好同班乞兒霎氣。話暴徒遲早有天收。我d客都叫做土土地,人地都識關心我呢d唔「相干」既人。我想問佢地大陸有冇放風幾時收班乞兒皮,我唔想等天收佢地。😭😭

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 06:15 PM 發表

硬野!
馬兄,早兩日我好似問過你,我有馬交友去馬交銀行買硬野。佢之後發現馬交銀行既金價同香港銀行既金價,一兩計起係貴幾舊水,即係香港銀行賣出價港幣14200既話,馬交銀行係賣緊港幣14500。知唔知點解?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 06:37 PM 發表

宜個我都唔知,可能賺佣金賺多 d 掛!
Anyway la, 唯有同佢講:硬野點都有價值過公仔紙.

引用:
原帖由 Coconut888 於 2019-8-25 09:34 PM 發表

牌價喺咪澳門紙?
有澳門紙和港幣,佢用港幣買。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-26 06:05 AM 發表
今朝一開市,硬野又升左us$20
升得咁急,點追呀!!😭😭😭

我都好需要「信心」

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-8-31 12:58 PM 發表

其實金毛係國際間處處受到制肘,點解佢仲可以意氣風發?
諗起到有d疑惑,唔知佢仲有咩後著
我諗今日、下個月應該好大鑊,大家一定要注意人身安全! ...
華姐話佢唔記得食藥嘛!

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-9-1 03:50 PM 發表

只係我屋企人介意........佢地買完要即升......
呢幾年d媒體成日講炒賣好搵。搞到成個香港既風氣都紙醉金迷,人人但求由40歲退休變30歲退休。無車無樓就係loser, 政府想做野balance返個社會,泛民同地主會既代理人阻頭阻勢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]