• 瀏覽: 1,182,034
  • 回覆: 53
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-8-30 10:13 AM 發表

警方這兩天高調拉人, 看來好像在撥火, 真的不知政府想如何玩. 但現在肯定一件事, 肥佬黎一定走唔到,擺明危害國家安全.  問題是他會如何攪局, 如何令香港人攬炒 ...
「肥佬黎一定走唔到」係wishful thinking,大飛又得,大使保護又得,佢咁高調一定有免死金牌,我懷疑佢甚至攞左張外交豁免權

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-8-30 10:24 AM 發表

黃之峰很快可以出來的, 因為大家知道香港的司法是很公正的, 警察拉人, 法庭放人, 48小時後即9月1日放人, 阿爺要大家看清香港的司法是何等公平. 警察玩的是貓捉老鼠, 捉完放又再捉. ...
可以另一條罪又塔過啫

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-8-30 12:14 PM 發表

不如戴著個假髪坐艇上去,享受佛法無邊🤣

引用:
原帖由 koka889 於 2019-8-30 02:24 PM 發表
請教各位師兄:買金(99金或者9999金)都好, 係唔係邊間買邊間賣係最JETSO。 假設係恒生買, 跟住拿去利X賣,佢有拆扣率,扣埋其他費用,差好多 。99金又好, 9999金又好, 根本唔重要, 最重要係同一間買賣, 係唔係咁呢?    ...
心魔人人有,買G唔係炒,應該計入唔計出,點可以用最少公仔紙換最多實物先重要
儲貨有時唔好太計較,上星期我就係等佢跌果少少買唔到,挾左40蚊美金

今次有點擔心沈大師,公眾人物講得咁清楚,真係可能會有人做佢野
https://youtu.be/-6JyNd7ej8I

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-2 12:19 AM 發表

忽發奇想,希望睇見老美示威者反政府時高舉中國五星紅旗。
美國有愛國法,可以打到半死再關去那麼瓜塔,人權監察仲會讚好

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-1 11:55 PM 發表

或者都時我手頭既硬野同人仔升到可以還晒按揭
但我會諗到時係用來還按揭定賣左層樓好算
到時未必賣到原價,自住唔好諗咁多,除非移居外地

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-1 11:32 PM 發表

加太急會搵銀行傾下啦
當年興起債務重組,業主仲有工開有錢還,可以攤長還,可以R減息,甚至可以還息不還本,最緊要唔好斷供
但係如果響TU發現你有其他欠款又資不抵債,有機會入紙破產搶屍

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-2 01:47 PM 發表

已轉左硬野
錢又去其他銀行
到時查TU只會見一千幾百卡數
咁先有得同佢傾
硬左,都有記錄,呢個係AML嘅要求,你去恆生💩鋪買親都要登記

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-5 06:20 PM 發表

誰的HACKER 才是真正的問題. 是阿爺知道大額沽空, 所以先做低自己系統停了炒買?  還是老美攪死你的系統引起系統安全的恐慌? 還是其他 ?
在你死我亡的金融戰中, 已經沒有道德可言, 只有勝負. 慘的只是我等平民. ...
冇鬼唔死得人,交易系統唔同Internet,應該係個closed system,點可以入到去攪先

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-5 06:47 PM 發表

補充多一樣
有外國居留權 ,掛喺口邊嘅說話係 "第時最多番外國住", 甚至已經係長期喺外國
有些是在外地留學,總之唔響香港但日日幫手攪事

1. A同G都係米國公司,打甲由係正字不正確,隻game唔會批,審都有牌審
2. 廣告費係非常唔好搵
3. 一定畀國家級hacker攪

https://www.cnbc.com/2019/09/10/ ... or-john-bolton.html
而家唔係你劈炮唔撈,係我炒你!
有機會和談?恆指又要夾多口了

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-12 01:36 AM 發表

只係講得好聽D姐,邊係傾,只係要脅,之後果D放火,刑毀同廢除條例有咩關係??
放火破壞果班,佢哋堅稱係警察扮搵黑社會扮;咁拉哂放火果d好冇,佢哋話唔會拉扮拉;咁即場辣低好冇,佢哋話點會打自己人;喂,我問你支唔支持辣低d臥底,點解避開唔答? 問返轉頭,咁你支唔支持黑警搵臥底搗亂先……無限loop😭

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-9-12 02:04 PM 發表

有冇一些大型投影機,放在貨車上,可以將中國國旗投射在建築物上..
或者訂制大型國旗,三米邊長以上,去各商場展示...
咁即係賣外牆廣告,業主租戶會告你強光滋擾,非法侵權。而家假髮當道,支持國家當你案情嚴重,唔畀保釋😭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]