• 瀏覽: 1,181,631
  • 回覆: 385
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-19 03:51 PM 發表

咁要買賣gas爐先得喎
我有諗過買
但買爐又要買gas
所以未買

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-19 05:38 PM 發表

咁無單開和被炒既黃人,而家有無後悔過支持黑衣人暴亂?
相信黃人只會鬧政府
好似公司個件黃人話點解唔捉扔氣油彈既人而唔係話班曱甴扔氣油彈

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-19 05:55 PM 發表

佢值得嘅,當日咁樣被圍打,有槍系身仍然控制到自己情緒,執行上級指示而不發一槍,唔系咁容易。
而且受訪時,再講咗句不想中國人打中國人,受央視追捧絕對正常。 ...
佢個句唔忍心打真正大陸想要

引用:
原帖由 烏咀 於 2019-9-19 08:59 PM 發表

到而家重好意思拎721嚟講?,問佢知唔知個<醜>字點寫呢?🤭
佢地提起721仲係會鬧白衫人🤭

引用:
原帖由 烏咀 於 2019-9-19 09:20 PM 發表

問佢有無睇哂成段片呀?,知唔知咩叫先撩者賤,打死無冤呀?🤭,你撩人打交被人打,人地錯哂自己無問題?🤭
佢地永遠只覺白衫人無差別打人
就算住元朗都咁諗

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2019-9-19 10:55 PM 發表

香港警察在微博都注冊咗,還有這個coco sir,收獲好多正能量。

近排多左警察玩微博添

引用:
原帖由 ppyipak 於 2019-9-20 02:17 AM 發表
大家有冇發覺
用iPhone 手寫、
寫曱, 之前會出曱 、現在冇左、
現在寫香港警 、會出個 「賊」字!
喺咪 Apple 做左手腳?
好在沒有用iphone好多年了

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-20 07:12 AM 發表

言下之意即係loop返警察臥低做。無得救了。🤣
佢地係冇得救
所以無謂救
到十幾二十年可能自己醒返
但已經太遲

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2019-9-20 07:41 AM 發表

光頭sir和何君堯都有開。
Coco sir明顯後生,發個微博用香港常用語,比如「PK」,內地粉絲猜半天,什麼:曱甴、廢青的簡寫、豬肉榮.......好搞笑,結果有人話是摔倒在街上
評論一片歡樂 ...
我們是香港警嫂話謝sir江sir都會開微博

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-20 07:58 AM 發表

對,冇得救,亦無謂救,對住佢哋我通常都唔出聲,睇佢哋幾時醒!
我前幾日係fb貼左醫護實名聲明
過左一排有人回應貼返明報個有幾個醫護被實名報道條link
佢應該想暗示個聲明有問題
本來我想轉貼條link話原來有幾個唔係良心醫護
大家要小心
諗諗下明既自然明
唔明點講都唔明
所以廢事再出聲

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 08:47 AM 發表
見版友提及要儲糧,我屋企啱啱就到咗貨,圖中只是一部分。10266473
食太多無益啊

引用:
原帖由 x747x 於 2019-9-20 11:26 AM 發表

Thanks! 不過習慣完內地互聯絡服務後,仲要克服簡體字問題。

不過我已經迫自己要慢慢習慣簡體字,而家都比以前鍾意睇。雖然簡體字係有不足,但繁體字嘅龜、羅、鬱等,同埋小學生/幼稚園 BB 寫完會出晒界嗰啲字,筆劃確實太多,同其他字唔統一,字體細嗰陣一撻嘢咁,睇起嚟唔夠優雅,亦應該要作簡化。 ...
我睇冇問題
但唔識寫

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-20 01:53 PM 發表
義和團或法輪功邪教式文宣10267806 10267807 10267808 10267809 10267810
痴晒線

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-20 03:05 PM 發表

B站係比較綜合,有唔同種類視頻,包括動漫畫或動畫(完整)追番好選擇,亦都台灣布袋戲添,但版權受區域限制,香港睇唔到。
另外有好多主題短片,鬼蓄,舞蹈(傳統,2次元等),有遊戲直播。
又有教學類嘅視頻,例如電腦編程,ai, 數學等,成套教程。

另外,b站風格加用戶主播內容比較動漫2次元風。

抖音就以娛樂類嘅短片為主。 ...
為左第一手睇……我可以翻牆入大陸

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 02:57 PM 發表

大陸人識睇繁體,我淘寶成日問客服野,佢地都睇得明。
唔只淘寶
我同大陸銀行啲網上客服都係打繁體
你係客當然就你
但你返去打工當然是要識睇識寫啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]