• 瀏覽: 35,524
  • 回覆: 427
  • 追帖: 1
+16
就因為係救護員就有免死金牌啦? 點知佢究竟做咗乜嘢

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-8-23 07:40 AM 發表
中共政府盲撐香港警察濫捕示威者,內地公安更涉無理拘留往返大陸的抗爭者。自稱「和理非」的阿B(化名)上周六晚經羅湖口岸入境深圳時,被公安發現手機儲存「反送中」遊行照片,結果遭拘留超過22小時「協助調查」。其間,他被要求換上橙色囚衣、鎖上手銬腳鐐,由公安及便衣警通宵盤問及監視;被釋放前亦要自簽兩份悔過書...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
嘩,佢咁樣就交啲相俾公安,同佢一齊遊行果啲人俾佢影晒啦,咁樣出賣同行人士都有既,為求自保真係乜L都做得出喎

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-8-23 08:10 AM 發表
香港人行使基本法賦予權利或觸犯香港法律
關內地公安咩事?
一入內地口岸就係內地公安話事

阿任展鑾唔知有冇辦法證明該公安有越境執法呢?

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-8-23 08:19 AM 發表

係囉,所以我都唔去消費,要乜香港冇?
所以我每次睇到這些報導都覺得莫名其妙

自動送中

今次國內反應比較大,主要是有人話要搞革命,劍指中央。

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2019-8-23 08:49 AM 發表

所以我每次睇到這些報導都覺得莫名其妙

自動送中
原來送中條例,係講民間兩地交往
咁簡單啦!林鄭都唔知攪乜
要求大陸,或香港直接關上過境通道咪得囉!

毒果
叫阿B出來開個記招啦!

好彩咋
係關囗調查吓佢
不然這個救護員又救國救囡
又一個simon cheng
行政拘留十五天
執番身彩了

作新聞

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2019-8-23 08:07 AM 發表
咩叫濫捕?你身有屎就唔好自動送中啦,無人揸住支槍押你返去㗎,毒果妓者夠膽咪上大陸抗議囉!

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-8-23 07:40 AM 發表
中共政府盲撐香港警察濫捕示威者,內地公安更涉無理拘留往返大陸的抗爭者。自稱「和理非」的阿B(化名)上周六晚經羅湖口岸入境深圳時,被公安發現手機儲存「反送中」遊行照片,結果遭拘留超過22小時「協助調查」。其間,他被要求換上橙色囚衣、鎖上手銬腳鐐,由公安及便衣警通宵盤問及監視;被釋放前亦要自簽兩份悔過書...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
橙色囚衣

好好笑
睇美劇再創作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]