• 瀏覽: 30,232
  • 回覆: 363
  • 追帖: 1
+16
【明報專訊】將軍澳連儂牆斬人案釀成3人受傷,傷勢最重者是《信報》副刊記者,經搶救後危殆,留醫深切治療部。消息稱她肺部三處中刀,大量出血,右邊有血胸(血積存胸腔),目前靠呼吸機維生。

兇徒簡直係人渣嚟;不得善終!!

新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20190821/s00002/1566326666949/記者肺中3刀斷1靜脈-呼吸機維生

「為免製造廚餘,一係兩餸飯,一係上深圳」
反對派真係深切反思, 點解一個普通市民, 會被逼上梁山, 走上絕路去反抗.

義士一路好走, 大家夾錢幫下佢, 佢家中有大有細, 只是近日收入大減, 一時之氣

走上絕路, 佢算係幫了沉默的一群發聲.

利申: 暴力不對.   但佢係被逼出來的.

更新, 我被樓主禁言了, 說好的民主, 言論自由呢 ?

挑!

又係你班黑衫暴徒話和平無用,你地打鳩人打到重傷就得,斬你幾刀你又瓜瓜嘈,你玩曬啦!

迫到人工都冇得開
唔洗交租
有錢玩女
冇錢救義士

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-8-22 12:02 AM 發表
反對派真係深切反思, 點解一個普通市民, 會被逼上梁山, 走上絕路去反抗.

義士一路好走, 大家夾錢幫下佢, 佢家中有大有細, 只是近日收入大減, 一時之氣

走上絕路, 佢算係幫了沉默的一群發聲.

利申: 暴力不對. 但佢係被逼出來的. ...
失業就可以殺人???

遲D有失業潮,豈非會有好多兇殺案?咩歪理?!

早死早超生

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-22 12:07 AM 發表

失業就可以殺人???

不能否認一件事,失業率高,治安係會差

準備做植物人,香港又少隻曱甴

你反思左未, 佢點解會失業 ? 你地內疚嗎 ?
好好地一個良好市民, 比你地逼上絕路.
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-22 12:07 AM 發表

失業就可以殺人???

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

失業就可以殺人???

咩人累到佢失業, 咪斬邊個囉, 冤有頭債有主喎, 好過好多暴徒先喇,
普通市民有無搞黑衣暴徒呀? 點解又封路又圍人, 路都唔比人行, 呢D你又唔講

不論黑衫白衫都在違法達義大學教授教呢D,好野

引用:
失業就可以殺人???

你唔係唔知罪案同高失業率有關呀...

質疑日月報是作文。疑兇拿的刀是像菜刀,不是尖刀,也不是刺進去,是砍傷者,肺部有肋骨,不明為何會傷肺部。又問問醫院點解會講得咁清楚傷勢給日月報知,有沒有私隱權?醫護是不是很有問題?被鋼珠打盲的為何曱甴醫護不爆傷勢給日月報?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]