• 瀏覽: 20,540
  • 回覆: 191
+6
斷人衣食尤如殺人父母,相信陸續有來,守護濕鳩場既小孩應該早d訓,唔好半夜成點鐘仲同廢紙做朋友

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-8-21 07:58 PM 發表

正常發展
黑衣想威又要戴頭盔,今晚又走去元朗挑機,龜縮係鐵路站內,行出街隨時又現流血事件

引用:
原帖由 mah49 於 2019-8-21 10:09 AM 發表
對住暴力, 藍人又選擇性失明

包青天講過,律法即係律法,無論乜人犯咗法,受萬人敬仰,或者 市井之徒,一定要受律法制裁,所以我認為法律即係法律,無論你係乜人,犯咗法一定要受法律制裁,不論藍絲黃絲警察,甚至乎特首,犯咗法一定要受法律制裁,所以本人對所有暴徒及警察,如果用咗暴力,犯咗法,我嚴重 譴責佢地。絕無公義呢樣嘢,可以 特赦。

三個蠢材警察打隻醉貓一定唔啱!
但警方一定要追究醫管局點解可以將醫院嘅攝錄片段……交予普通嘅市民?好明顯該段攝錄片段並唔係經過法庭手令批核才轉交!咁樣犯民(三白眼)又點可以得到片段做騷?
莫非院方從紀錄片段得知有罪案發生後咁做? 如果係咁點解院方唔主動報警?而將紀錄片段交予第三者作宣傳之用?另外……就早前暴亂發生初期、醫管局已重申就算有任何刑事案件發生在醫院範圍內、警方係唔可以攞有關嘅醫療紀錄或個人資料調查!除非有法庭手令啦……這真天大笑話、執法部門唔可以向醫管局直接攞資料!但院方就可以直接將院方嘅資料交俾曱甴犯民(三白眼)做Show?咁唔係雙重標準、又係乜嘢呀?所以警方一定要醫管局(交待)!

都講窮人最惡,越多人無得食,積怨越深,衝動起來,殺人都會!

阻人搵食,尤如殺人父母
這點道理有很高薪厚職的人是不懂的

引用:
原帖由 mah49 於 2019-8-21 10:09 AM 發表
對住暴力, 藍人又選擇性失明

曱甴講嘅,違法達義

果D咩流農牆嘅情況就好似你隔離屋由朝到晚都不停播豆腐C果D歌咁,日日係咁播,政府警察都唔敢阻止佢播,但住旁邊果D人,明明唔想聽,但就日日都被迫要由朝到晚咁聽,唔聽到痴線就假啦。

引用:
原帖由 refugee 於 2019-8-21 10:10 AM 發表

建議多啲曱甴留守流膿腸俾受影響市民洩憤
市民可否用 Y 義鋼珠射它們?

引用:
原帖由 地上的傀儡 於 2019-8-21 09:56 AM 發表
縱暴亂港的後遺症逐漸浮現,釀成一宗「連儂牆」血案。因近月騷亂嚇走內地旅客,一名中年男導遊「掛單」的旅行社無生意做,以致他無工開無收入,故對搞事分子心存不滿。昨日凌晨,該名中年男子身懷雙刀及身有酒氣到將軍澳連接景林邨和厚德邨的行人隧道「連儂牆」,企圖用刀剷走字條,其間與兩名看守「連儂牆」女子爭辯情緒失控,有人突高叫:「我忍唔住啦!」隨即拔出一把尖刀接連斬傷兩女,其中一女重傷危殆。曾有男街坊拿起木梯撞 ...
希望判社會服務令   佢先係受害者

引用:
原帖由 InJailOutSoon 於 2019-8-21 10:02 AM 發表
即刻拉去正法算了,無謂浪費公帑養大陸斬人狂徒
太多人,要排隊,乞衣人行先,

出得嚟行, 預咗要還
今次仲要做埋植物人, 禍延全家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]