• 瀏覽: 102,391
  • 回覆: 848
  • 追帖: 2
+68
引用:
原帖由 石子宏 於 2019-8-21 09:40 AM 發表
英國駐港總領事館男職員Simon Cheng本月8日在深圳乘搭高鐵返港期間失去聯絡,懷疑被內地當局拘留。社交網站Facebook名為「釋放Simon Cheng」的專頁周三(21日)上載署名為「Simon家人」的聲明稱,家人在本月9日曾向警方及入境處求助,入境處與駐粵辦聯繫後,翌日口頭告知家人Simon被行政拘留,但無法得悉拘留原因、場所和期限。

https://cdn.hk01.com/med ...
其實所有反共人士, 真係唔應該返大陸的,

係反共人士心目中, 中共想要拘留你, 係唔需要任何理由! 咁, 點解仲要送羊入虎口呢?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-8-21 09:53 發表
行政拘留??

叫雞被拉嗎?  
99.9999% 中。

聽聞好似係涉及內地強姦16歲以下未成年少女。簡直係無人性。

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-8-21 09:40 AM 發表
英國駐港總領事館男職員Simon Cheng本月8日在深圳乘搭高鐵返港期間失去聯絡,懷疑被內地當局拘留。社交網站Facebook名為「釋放Simon Cheng」的專頁周三(21日)上載署名為「Simon家人」的聲明稱,家人在本月9日曾向警方及入境處求助,入境處與駐粵辦聯繫後,翌日口頭告知家人Simon被行政拘留,但無法得悉拘留原因、場所和期限。https://cdn.hk01.com/med ...
Nothing wrong with it when he is lawfully detained for breaking the local law of China.      Everyone ought to abide by the local law of any country while it is staying.

肯定比公安打殘

引用:
原帖由 共產邪教必亡 於 2019-8-21 10:40 AM 發表
共慘黨拉人不用理由
大6我就睇吾到。d仆街黑曱甴就日日歪理,指鹿為馬,破壞法治,無法無天。

引用:
原帖由 timtim1234567 於 2019-8-21 10:01 AM 發表

互聯網又唔得,鈔票又唔得,自由又唔得,貨品又唔得,英語又唔得,人民質素又唔得,港口又唔得,機場又唔得,做事效率又唔得,老實又唔得,口才又唔得,民主又唔得,様樣都唔得,叫外國點信你地中國大陸呀?中國大陸有排追,好心習近平唔好為度氣,口快快亂噏野啦!不過,如果深圳真係能夠急促發展,人命傷亡,洗黑錢以及犠性老百性一定發生,因為你地中共為求目的,不擇手段,我也相信香港人一定會為求阻止你哋班中共放肆,揭露 ...
「英語又唔得」, 見識過浸大學生會會長d英語之後..........

仲乜自動送中?

引用:
原帖由 timtim1234567 於 21/8/2019 10:01 發表

互聯網又唔得,鈔票又唔得,自由又唔得,貨品又唔得,英語又唔得,人民質素又唔得,港口又唔得,機場又唔得,做事效率又唔得,老實又唔得,口才又唔得,民主又唔得,様樣都唔得,叫外國點信你地中國大陸呀?中國大陸有排追,好心習近平唔好為度氣,口快快亂噏野啦!不過,如果深圳真係能夠急促發展,人命傷亡,洗黑錢以及犠性老百性一定發生,因為你地中共為求目的,不擇手段,我也相信香港人一定會為求阻止你哋班中共放肆,揭露 ...
1. 叫雞
2. 五大訴求,缺一不可 !

引用:
原帖由 石子宏 於 21-8-2019 09:40 AM 發表
英國駐港總領事館男職員Simon Cheng本月8日在深圳乘搭高鐵返港期間失去聯絡,懷疑被內地當局拘留。社交網站Facebook名為「釋放Simon Cheng」的專頁周三(21日)上載署名為「Simon家人」的聲明稱,家人在本月9日曾向警方及入境處求助,入境處與駐粵辦聯繫後,翌日口頭告知家人Simon被行政拘留,但無法得悉拘留原因、場所和期限。

黃面仔幫鬼佬打工,兩面不是人,呢邊當你間諜,個邊當你走9, 😭

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-8-21 11:47 AM 發表
快快樂樂學倉頡,開開心心叫隻雞 
苦苦悶悶困監倉,憂憂愁愁下半世。

理解大陸做法,怕你去搞大陸,大陸一定要問清楚狀況再說

上次銅鑼灣書店個單一開始夠話係國內亂捉人,落香港拉人咩咩咩,最後發現原來係自己問題,自己身有屎至比人捉。做左犯法事至比人捉,所以唔好咁快下定論,一點就話一定係國內有問題。偏激對件事無幫助

引用:

內地很危險架! 黃人或身有屎人士就吾好番嘞! 就希望上面拉9曬呢D PK. 我就個個禮拜都繼續番上去玩同做野. 我熱愛祖國, 所以吾會驚.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]