• 瀏覽: 102,386
  • 回覆: 848
  • 追帖: 2
+68
好明顯佢係撐送中,用行動証明

引用:
原帖由 timtim1234567 於 2019-8-21 10:01 AM 發表

互聯網又唔得,鈔票又唔得,自由又唔得,貨品又唔得,英語又唔得,人民質素又唔得,港口又唔得,機場又唔得,做事效率又唔得,老實又唔得,口才又唔得,民主又唔得,様樣都唔得,叫外國點信你地中國大陸呀?中國大陸有排追,好心習近平唔好為度氣,口快快亂噏野啦!不過,如果深圳真係能夠急促發展,人命傷亡,洗黑錢以及犠性老百性一定發生,因為你地中共為求目的,不擇手段,我也相信香港人一定會為求阻止你哋班中共放肆,揭露 ...
坦克大炮,最得人警

返大陸做乜?

如果因為搞革命被拉, 美國一早呱呱撚啦!
叫雞叫上癮的後果吧!

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-8-21 09:40 AM 發表
英國駐港總領事館男職員Simon Cheng本月8日在深圳乘搭高鐵返港期間失去聯絡,懷疑被內地當局拘留。社交網站Facebook名為「釋放Simon Cheng」的專頁周三(21日)上載署名為「Simon家人」的聲明稱,家人在本月9日曾向警方及入境處求助,入境處與駐粵辦聯繫後,翌日口頭告知家人Simon被行政拘留,但無法得悉拘留原因、場所和期限。

https://cdn.hk01.com/med ...
叫雞

引用:
原帖由 timtim1234567 於 2019-8-21 10:01 AM 發表

互聯網又唔得,鈔票又唔得,自由又唔得,貨品又唔得,英語又唔得,人民質素又唔得,港口又唔得,機場又唔得,做事效率又唔得,老實又唔得,口才又唔得,民主又唔得,様樣都唔得,叫外國點信你地中國大陸呀?中國大陸有排追,好心習近平唔好為度氣,口快快亂噏野啦!不過,如果深圳真係能夠急促發展,人命傷亡,洗黑錢以及犠性老百性一定發生,因為你地中共為求目的,不擇手段,我也相信香港人一定會為求阻止你哋班中共放肆,揭露 ...
廿共乜都唔得, 咁條友返上去做乜九?
精神分裂是曱甴的特徵, 一方面反送中, 一方面自動送中

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2019-8-21 10:52 AM 發表
行政拘留一般是15日,大陸亦唔會無啦啦拉人,嫌米飯平咩?好快就知衰咩。
如果真係間諜罪就有排搞

引用:

哇甘猛料, 好驚驚啊
鍵盤仔收一收皮啦

如果上去做分裂國家活動
咁就RIP了

匪國類人型物種又開始抹黑行動!
今日可以有飯食囉 

其實呢個人係咩背景? D報紙都無講。但琴晚電台話佢一向活躍政治活動吔吔??!!

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-8-21 09:40 AM 發表
英國駐港總領事館男職員Simon Cheng本月8日在深圳乘搭高鐵返港期間失去聯絡,懷疑被內地當局拘留。社交網站Facebook名為「釋放Simon Cheng」的專頁周三(21日)上載署名為「Simon家人」的聲明稱,家人在本月9日曾向警方及入境處求助,入境處與駐粵辦聯繫後,翌日口頭告知家人Simon被行政拘留,但無法得悉拘留原因、場所和期限。

https://cdn.hk01.com/med ...
咩叫無啦啦??係咪身有屎查完咪知咯,你又唔係當事人,唔駛咁緊張喎

引用:
原帖由 Henry1268 於 2019-8-21 11:09 AM 發表

叫雞
佢屋企人應該先俾個交代大家, 佢上去係玩定工作, 太少資料幫唔到佢搵出事原因

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-8-21 10:14 AM 發表
得幾個可能性:

1. 叫雞
2. 五大訴求,缺一不可;
3. My name is Bond, James Bond
另一可能
4. 肛復香港, 屎忽革命

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]