• 瀏覽: 2,677
  • 回覆: 9
一直屈警察濫用武力鎮壓的和平示威者, 在818和平遊行, 沒有人使用暴力, 防暴警察也無需在大熱天穿戴起四十磅重的裝備去迎戰
ttp://hd.stheadline.com/news/columns/15/20190820/789545/專欄-幸福摩天輪-示威者幫警察平反
這次遊行真正體現沒有暴力的衝擊......為警察平反了先前的冤屈

警察都是打工仔,要背負四十磅的裝備上場,站在那裏老半天,被示威者粗口侮辱、用雷射槍直射誓要弄盲他雙眼,飛傘、擲磚、彈弓、汽油彈,避無可避,連警察宿舍都不能倖免,被打爛玻璃窗、鐵閘。

可惜它們倒打一耙的本領很高,大多傳媒又站在它們那邊

唔怪得佢地, 佢地被立場控制住, 唔再用理性, 道德, 同理心, 良知去對事.
無論藍黃都好, 請用理性, 道德, 同理心, 良知, 人權既角度去分析, 就算對方同
你既立場係相反. 因為如果完全無晒或者你覺得對方唔配擁有尼D野既時候,
人就咩事都可以做得出, 德軍對猶太人就係一個例子,
以前我唔明白點解有人做得出尼D事, 但經過尼兩個月, 我開始理解.

引用:
原帖由 電梯宇宙的弟弟 於 2019-8-21 12:23 PM 發表
可惜它們倒打一耙的本領很高,大多傳媒又站在它們那邊
香港黃媒是最可怕的

引用:
原帖由 nobodynotalk200 於 2019-8-21 12:36 PM 發表
唔怪得佢地, 佢地被立場控制住, 唔再用理性, 道德, 同理心, 良知去對事.
無論藍黃都好, 請用理性, 道德, 同理心, 良知, 人權既角度去分析, 就算對方同
你既立場係相反. 因為如果完全無晒或者你覺得對方唔配擁有尼D野既時候,
人就咩事都可以做得出, 德軍對猶太人就係一個例子,
以前我唔明白點解有人做得出尼D事, 但經過尼兩個月, 我開始理解. ...
攬炒無需你同意是最可怕的暴政

被香港市民上重要既一課, 好彩尼件事未至於可以攪死香港,
有機會比香港政府, 香港人上重要既一課, 留意到傳媒既重要性同影響力,
睇到邊幾個傳媒係內鬼黎

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-8-21 08:18 AM 發表
一直屈警察濫用武力鎮壓的和平示威者, 在818和平遊行, 沒有人使用暴力, 防暴警察也無需在大熱天穿戴起四十磅重的裝備去迎戰
ttp://hd.stheadline.com/news/columns/15/20190820/789545/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E5%B9%B8%E7%A6%8F%E6%91%A9%E5%A4%A9%E8%BC%AA-%E7%A4%BA%E5%A8 ...
818, 因為錢未到呀, 所以無人衝囉. 每次衝都有$5K, 點可能吾去呀?

引用:
原帖由 hkg369 於 2019-8-22 01:31 PM 發表

818, 因為錢未到呀, 所以無人衝囉. 每次衝都有$5K, 點可能吾去呀?
最重要係, 曱甴不動, 警察也不會出動驅趕, 証明了過去兩個月係先有暴力才有鎮暴, 唔係民陣狗所講嘅沒有暴民

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]