• 瀏覽: 15,110
  • 回覆: 118
+2
病房點解會有CCTV?
病人入院時有冇同病人講清楚?
邊個決定用錄象?錄象時有冇取得病人或其家屬同意?
CCTV錄象處理守則係點?
點樣保護病人私隱?
有乜人會睇到CCTV?
仲有邊間醫院有CCTV?
點解錄象會外流?

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-8-21 07:26 AM 發表
病房點解會有CCTV?
點樣保護病人私隱?
有乜人會睇到CCTV?
點解錄象會外流? ...
根據一般處理......有人報警,警方會要求睇片!
條片點解落在民主黨手中?醫院保安最大問題!
醫院病房竟裝錄像,病人應有知情權!院方應要交代!
有無涉.....金錢利益警方應追究!總之整個事件運作好有問題!

議員可以做醫院取得醫院錄象,係唔係超越法律?
為求得真相而超越法律,民權係唔條過大。

咩都好,只怪吾係自己地方,洗定八月十五啦。

今次我都覺得果兩個差人係唔岩 ... 不過有影片唔比警察 ,
我覺得擺明係醫院D人玩野 , 之前咁多醫護罷工 , 就知佢地體系好多深黃

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-8-21 07:26 AM 發表
病房點解會有CCTV?
點樣保護病人私隱?
有乜人會睇到CCTV?
點解錄象會外流? ...
有理由懷疑係淫醫或者賤護平時裝嘅偷拍鏡!必需嚴肅調查!!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-8-21 07:43 AM 發表

有無涉.....金錢利益警方應追究!總之整個事件運作好有問題!

...
私隱暑要嚴查有冇人遁非法途徑取得有關錄像!!

醫院由邊個決定交出錄象?佢嘅決定,從邊度取得受權?

引用:
原帖由 bigmouthlady 於 2019-8-21 08:04 AM 發表
今次我都覺得果兩個差人係唔岩 ... 不過有影片唔比警察 ,
我覺得擺明係醫院D人玩野 , 之前咁多醫護罷工 , 就知佢地體系好多深黃
會唔會病人一直都被醫院用CCTV睇住?

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-8-21 07:43 AM 發表

10119978 ...
就算係警察要求,醫院都可以拒絕交出。
就如單眼女事件件,警察呼諭電視台交出原錄象,電視台都冇交出。

曱甴根本唔會跟守則同指引做事,佢咃連法都可以犯,真心覺得未來社會由佢哋主持,唔知會差到一個咩地步

緊係有變態醫護人員裝針孔攝錄偷拍

個老人家瞓咗係度

無攻擊警察,做咩無端端𢱕人幾拳先?
然後用瀨濕咗嘅布蓋住個口,有無聊d?
再加埋言語上嘅威脅
邏輯上根本講唔通

似係儒夫的做法

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-8-21 08:19 AM 發表

有理由懷疑係淫醫或者賤護平時裝嘅偷拍鏡!必需嚴肅調查!!
傳媒記者+醫管局已經是深黃絲 !! 直接向上嘈衛生局長 !!

香港係法治社會,

1.如果有人犯法,不論何人,都要依法懲處.
2.如果套片係非法獲得,咁非法獲得嘅「証據」,可否成為呈堂證據 ? 要依法辦事.
3.涉嫌打人人士,有冇欠下街數或有其他把柄被人利用,亦應根查.
4.有 CCTV 嘅醫院房間,房內有冇標示 'CCTV in action' ?

當年QMH有個員工將某高官病情私自向外界洩漏,最後要負上刑責.有例在先,希望醫管局嚴查.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]