• 瀏覽: 152,210
  • 回覆: 2,151
  • 追帖: 12
+40
引用:
原帖由 插旗2 於 2019-8-21 02:21 AM 發表
點解病房入面會有黑警虐待病人
點解機場入面會有曱甴虐待旅客走啦曱甴

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 02:26 AM 發表

病人私隱同睇醫生關事咩 on9
黑醫黑護殺人,你話架,仲睇即係找死?

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-8-21 02:33 AM 發表

點解機場入面會有曱甴虐待旅客走啦曱甴
旅客?...大陸間諜就真

冇cctv比班警畜溶撚左都唔知咩事

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 00:31 發表
呢個cctv負責邊個監控,今次事件好明顯有copy, 咁即係病人私隱咪留曬底,隨時比人睇
醫院班醫護好恐怖

呢個明顯係隱蔽偷影裝置,如果係一般正常cctv 攝錄鏡頭應該外露,應該唔會有人蠢到特登喺鏡頭面前打人!警察打人有犯罪,但6月時候發生點解當時知道有人犯罪唔報案今日先放條片出嚟?
犯民同事主同樣有蓄意隱瞞犯罪事實!醫院點解會喺病房安裝隱蔽接裝置?
偷影病人私隱目的?勒索用?呢個肯定屬於嚴重罪行!

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 12:16 AM 發表
警察行私刑當然唔岩,但病房有cctv醫院係唔係要交待下,咁病人換衫裸體做任何事咪完全無曬私隱,點解無一個記者傳媒會問下關注下,呢個問題好嚴重喎
病房有cctv呢樣先大件事喎
必須要醫管局同醫院詳細交待

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190820/bkn-20190820112745346-0820_00822_001.html ...
係公眾通道要裝多幾部CCTV⋯⋯⋯確保醫護員係工作時間內唔可以成日打牙骹⋯⋯⋯講事講非⋯⋯⋯手機上網⋯⋯⋯

強烈譴責醫局 病人私癮呢?請醫局交出受傷女仔錄影 以助調查立案!!支持打擊犯罪分子

二警已經被捕及調查,好快進入司法程序

但係病房有CCTV又未有因由

醫院點解釋???

引用:
原帖由 40342 於 2019-8-21 12:48 AM 發表

房內有沒有告示牌話已裝有cctv呢?

那房好似是照X光時的更衣室。

另外,觀察病人是醫護人員的責任,何以病人會放在一間細小的密室中由警員去看管?

醫管局亦要解釋一下,什麽情況之下可以取得cctv的片段。 ...
有cctv不算意外,問題是外流到傳媒或某議員上,

有否侵犯私隱?

原本係想偷拍男病人生植器, 無乜野, 唔洗緊張. 

有cctv 好正常
怕有人自殺有人突然病發失救,又怕個病人突然精神病發作攻擊護士。有唒法例授權。
到時失救死在人你又屌做咩無人監視病人情況
監獄都有cctv
個警察打人仲信警察?人地報在䅁二個月無料到未自己做野。醫院又乎合私穩條例交出cctv ,人地問好哂律師先公開條片。
緊係揾個議員公開佢,就算告唔入都俾全世界知啦。反正告又告唔入,公開屌在先。

黃媒100%一定唔主動出句聲

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-8-21 02:04 AM 發表
想知道病房納入公共空間?另外,據知裝CCTV攝錄,要在當眼處張貼告示,在CCTV攝錄.........。
醫院已經張貼咗告示。

引用:
原帖由 學民高潮~黃之瘋 於 2019-8-21 03:11 AM 發表
呢個明顯係隱蔽偷影裝置,如果係一般正常cctv 攝錄鏡頭應該外露,應該唔會有人蠢到特登喺鏡頭面前打人!警察打人有犯罪,但6月時候發生點解當時知道有人犯罪唔報案今日先放條片出嚟?
犯民同事主同樣有蓄意隱瞞犯罪事實!醫院點解會喺病房安裝隱蔽接裝置?
偷影病人私隱目的?勒索用?呢個肯定屬於嚴重罪行! ...
隱蔽CCTV 係有D問題!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]