• 瀏覽: 152,172
  • 回覆: 2,151
  • 追帖: 12
+40
引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 12:30 AM 發表
唔理你政治取向,藍定黃,呢單野影響全香港人
x2

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 12:16 AM 發表
警察行私刑當然唔岩,但病房有cctv醫院係唔係要交待下,咁病人換衫裸體做任何事咪完全無曬私隱,點解無一個記者傳媒會問下關注下,呢個問題好嚴重喎
病房有cctv呢樣先大件事喎
必須要醫管局同醫院詳細交待

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0820_00822_001.html ...
對,証明醫管局有鬼,有咸顯鬼。 警方順手拉埋人。

莫非HA又係曱甴竇?

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 12:22 AM 發表
究竟有幾多間醫院有,有幾多病房有,必須交待
呢鑊野的確耐人尋味,醫管局真係要交待一下!

嘩!黑醫在病房裝監控,咁難保廁所裡亦有隱蔽式攝像頭,呢鑊嘢醫管局要出來解釋下喇。

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 12:36 AM 發表

下,呢d叫解釋,咩叫情緒唔穩定,有cctv係唔係要得病,人同意,我點知你邊間病房有咩用途
根據好似係私隱專員公署嘅指引,cctv一定要有notice話俾人聽呢個範圍有cctv,  仲有,翻查嚟睇要有一定程序,有authority,  我唔明點解三白眼會有copy,  醫管局高層知唔知?請大家向HA同私隱專員公署"查詢"埋呢兩樣嘢。

有cctv仲要隨便比人攞到

其實嗰個係咪犯人嚟,如果唔係犯人正路應該由醫護人員推入病房,而唔係警察推入去,當然就算係犯人都唔應該咁樣對待

引用:
原帖由 dustin 於 2019-8-21 01:16 AM 發表

根據好似係私隱專員公署嘅指引,cctv一定要有notice話俾人聽呢個範圍有cctv,  仲有,翻查嚟睇要有一定程序,有authority,  我唔明點解三白眼會有copy,  醫管局高層知唔知?請大家向HA同私隱專員公署"查詢"埋呢兩樣嘢。 ...
姐係三白眼利用職權特事特辦啦。😣

引用:
原帖由 鷹田 於 2019-8-21 01:22 AM 發表

姐係三白眼利用職權特事特辦啦。😣
有道理,點解佢可以睇,病人又會突然知道有條片

下稿代醫院管理局發出:

就傳媒有關一宗病人個案的查詢,北區醫院發言人今日(八月二十日)回覆如下:

該名62歲男病人六月二十五日由警員押送下到本院急症室求醫。由於病人當時情緒不穩及表現激動,並影響到急症室其他病人,醫護人員轉送病人到「紊亂病人休息室」接受治療及觀察,其間繼續由警員看守,醫護人員定時到休息室監察其狀況,並無發現異常情況。病人於翌日(六月二十六日)上午九時多轉往觀察病房繼續接受治療,至當日下午五時多出院。

院方於六月二十七日曾接獲議員查詢,指該病人向其反映在本院「紊亂病人休息室」留院期間曾遭警方不恰當對待。院方於七月四日接獲議員轉介該病人索取於「紊亂病人休息室」留醫期間閉路電視影像複本的申請,院方按個人資料(私隱)條例及醫管局相關實務守則規定處理,並於八月十二日向申請人提供有關資料。院方經病人代表即議員辦事處詢問是否需要報警處理,對方表示並無需要。

病人於本院留院期間,並無向醫護人員及院方提出任何投訴。院方會配合警方有關調查工作。 

2019年8月20日(星期二)
香港時間15時08分

https://www.info.gov.hk/gia/general/201908/20/P2019082000442.htm#

引用:
原帖由 alan280204 於 21/8/2019 01:24 AM 發表

所以除左果兩位警員要查,HA內部一樣要查。

引用:
原帖由 識條鐵咩 於 2019-8-21 01:24 AM 發表
下稿代醫院管理局發出:

就傳媒有關一宗病人個案的查詢,北區醫院發言人今日(八月二十日)回覆如下:

該名62歲男病人六月二十五日由警員押送下到本院急症室求醫。由於病人當時情緒不穩及表現激動,並影響到急症室其他病人,醫護人員轉送病人到「紊亂病人休息室」接受治療及觀察,其間繼續由警員看守,醫護人員定時到休息室監察其狀況,並無發現異常情況。病人於翌日(六月二十六日)上午 ...
北區醫院要提供經立法會審批邊間病房有cctv既證據先啦

引用:
原帖由 alan280204 於 2019-8-21 01:24 AM 發表

還要查核醫院內是否有人收受利益而交出cctv片。如果個個都特事特辦仲得了既😩

引用:
原帖由 manhoxyz 於 2019-8-21 12:29 AM 發表
遲啲會唔會大把女病人裸照?
遲D咸網有好多住過此醫院的女病人裸照 upload, 想起也爽!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]