• 瀏覽: 3,601
  • 回覆: 21
+5
過百“街坊”現在圍堵頌明苑要立案法團膠袋
近百“街坊”在太古站圍堵職員要港鐵膠袋
   但凡不能保護甲甴免于受傷嘅地方就要俾佢地批鬥!曱甴惡晒曱甴大晒

附件

Screenshot_20190820-223451.png(656.9 KB)

Screenshot_20190820-223526.png(1.02 MB)

又係果班人?

我初初都唔明佢哋點解要圍基層而唔喺高層總部,後來看了地鐵基層員工的現況,終於明白了,原來一切一切都是攻心計。
其實呢招都好陰毒, 目的是要話俾所有基層員工聽,公司喺唔會保護你,只會推你去死, 務求挑起基層對公司不滿,再從中滲透,誘使他們反抗,再成為暴徒的一員,並積極參與不合作等抗爭活動。
食髓知味,就今次圍堵事件,佢哋依家似乎打算把黑手伸向保安員,迫使他們加入陣線。
我覺得政府必須要盡快企硬,否則,呢啲病毒會以幾何式傳播,一旦全城感染,就 算 醫番都嘥藥費

主宰我命,我自己!
唔係假民主,真暴力!!

曱甴被人類收拾嗰時唔好喊呀!

引用:
原帖由 chrislwm 於 2019-8-21 12:11 AM 發表
我初初都唔明佢哋點解要圍基層而唔喺高層總部,後來看了地鐵基層員工的現況,終於明白了,原來一切一切都是攻心計。
其實呢招都好陰毒, 目的是要話俾所有基層員工聽,公司喺唔會保護你,只會推你去死, 務求挑起基層對公司不滿,再從中滲透,誘使他們反抗,再成為暴徒的一員,並積極參與不合作等抗爭活動。
食髓知味,就今次圍堵事件,佢哋依家似乎打算把黑手伸向保安員,迫使他們加入陣線。
我覺得政府必須要盡快企硬 ...
如果我係果個保安員  比佢地搞到冇做份工 真係砍死全家

即係故意揾普通職員仔做磨心?

香港人適應力強,今晚地鐵員工好淡定,保安界可能都做哂準備隨時有日到自己。只要冇身體接觸,再重複咁做唔會令人怕,只會令人覺得討厭。

順我者自由民主,逆我者獨裁集權

引用:
原帖由 床上默默的魚蛋 於 2019-8-21 01:39 AM 發表

如果我係果個保安員  比佢地搞到冇做份工 真係砍死全家
因為越多人受欺壓,越多人覺得政府無能,就越多人企出嚟反政府

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2019-8-20 10:56 PM 發表
又係果班人?
又係"戲子"街坊??

引用:
原帖由 chrislwm 於 2019-8-21 06:37 AM 發表

因為越多人受欺壓,越多人覺得政府無能,就越多人企出嚟反政府
我諗呢個就係佢哋嘅目的…… 要搞到無政府狀態、 我真係好相信,佢哋嘅後面,有一個梗大嘅陰謀·, 可能我細個嗰陣時,睇過一套西片。叫做" 虎膽龍威"😅😅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]