• 瀏覽: 18,749
  • 回覆: 193
+12
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-8-20 10:49 PM 發表
太小看港人了, 港人不飲水, 可以生存8年. 
兼夾可以唔食飯,因為民主當飯食

講到水好似免費咁,想知每年用幾錢同大陸買水

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-8-21 08:48 AM 發表

1962年?你c眼見到架
你查下份合約幾時咪知羅.
曱甴想飲平水就繼續鬧,阿爺提前將香港併入深圳水費大減價,曱甴唔洗飲海水

引用:
原帖由 Darksean 於 2019-8-20 10:46 PM 發表
我覺得新加坡有D人對香港有一種睇戲心態,睇你點死!如果香港收皮,的確對新加坡係一件大好事
---------

鄭永年說,現在香港人都被激進的人裹挾,大家要看清香港的利益在哪裏,真正愛港就必須愛國。從整體來看,「香港這些人成不了氣候」,因為大部份人也知道自己跟內地分不開,就如同新加坡前高官曾向他開玩笑指,「只需要威脅斷水就好了」,因為新加坡人對此很敏感,「馬來西亞不給喝水就麻煩」,香港同樣也 ...
飮水思源

引用:
原帖由 dditto 於 2019-8-21 08:46 AM 發表
講到水好似免費咁,想知每年用幾錢同大陸買水
每年10幾億對廣東省來講好多咩?你試下一星期冇水用睇下點

嘩,教老豆打飛G

一班人害全部人唔應該的 不如每個人自己決定啦 留番回鄉咭 就要接受埋逃犯條例
唔接受逃犯條例 沒收回鄉咭 水費加3倍

我之前都建議過,就係唔俾香港人自由進出大陸,即是要上大陸,就要申請簽證,申請手續繁複,簽證有效期只有三天

呢個影響仲大

引用:
原帖由 hesheit111 於 2019-8-20 10:55 PM 發表
犯民各位都有外國護照,做完漢奸就拍拍囉柚走人,可憐大部分香港人要埋單,由盛轉衰!
唔怕,大不了重頭捱過!
如可趕走哂d漢奸廢人就好了!

同你有親咩

破官都食屎的。  繼晒班社福界班社工水咪得囉。  現在都直接批綜援。  班人是廢的!

多得呢D儍西挑起事端!!

引用:
原帖由 benchu100 於 2019-8-21 09:05 AM 發表
一班人害全部人唔應該的 不如每個人自己決定啦 留番回鄉咭 就要接受埋逃犯條例
唔接受逃犯條例 沒收回鄉咭 水費加3倍
如果一家四口,三個有四鄉卡,一個冇,水費好難計喎!行政費用會好高,可直接令香港政府入不敷支。你呢條計好毒,or otherwise 你個人好蠢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]