• 瀏覽: 18,753
  • 回覆: 193
+12

引用:
原帖由 gspqr 於 2019-8-21 08:25 AM 發表
新加坡土地平原多過香港,又有發達的重工業,科技產業,全民男性要當入伍當兵,都尚且要和台灣一樣,做美國契仔.港獨醒下啦,沒有大國係背後backup,一個小城能有什么能耐 ...
好有道理👍👍👍

曱甴係唔駛點樣飲水噶!

引用:
原帖由 Darksean 於 2019-8-20 10:46 PM 發表
我覺得新加坡有D人對香港有一種睇戲心態,睇你點死!如果香港收皮,的確對新加坡係一件大好事
---------

鄭永年說,現在香港人都被激進的人裹挾,大家要看清香港的利益在哪裏,真正愛港就必須愛國。從整體來看,「香港這些人成不了氣候」,因為大部份人也知道自己跟內地分不開,就如同新加坡前高官曾向他開玩笑指,「只需要威脅斷水就好了」,因為新加坡人對此很敏感,「馬來西亞不給喝水就麻煩」,香港同樣也 ...
中國內政不容其他國家說三道四

斷水是針對全港同胞
大陸不會搞的
除非全香港人都支持港獨

點解冇人插新加坡干預國家內政?

空運亞爾卑斯山純淨雪山水飲
黑海含大量礦物質沖涼

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-8-20 10:49 PM 發表
太小看港人了, 港人不飲水, 可以生存8年. 
坦白講,真係未見過曱甴飲水

引用:
原帖由 刃牙01 於 2019-8-20 10:55 PM 發表

仲可以用愛發電
呆灣唔啱香港

引用:
原帖由 JJ0840 於 2019-8-20 10:59 PM 發表
咁又唔好,有好多香港人係支持中國,唔好因為一小部份人而判香港死刑。不過我都想同新加坡官員講,查實香港已威協唔到新加坡。政治的消耗會令香港慢慢走下坡。 ...
唉!
比班仆街害能死香港,幾時先揾到仆街黑毛

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-8-21 10:17 AM 發表

二個獨立國家反而肯送水豪比新加坡。

返而「血濃於水」既大陸就唔肯豪,大大啖咬,唔怪得香港人咁爭大陸啦

納粹支持者終於講出原因 ...
挑!我地九龍人夠唔鍾意香港人啦。

如荼只斷香港人水,我地九龍人當然冇所謂啦,

橫掂佢地香港四面環海,飲海水都得啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]