• 瀏覽: 47,944
  • 回覆: 4
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-8-20 02:23 PM 發表
民主黨接獲市民投訴,一名因醉酒涉襲警被捕需送院的62歲男子,被兩名軍裝警察虐打,導致事主身體佈滿瘀痕,下體感痛楚。立法會議員林卓廷取得醫院內升降機的閉路電視片段,事主遭兩名軍裝警員連環虐打。警方表示高度關注事件,已即時將案件交由新界南總區重案組,沿刑事方向跟進調查,重申絕不容許任何警務人員濫用私刑,會公平公正嚴肅依法跟進,絕不偏私。

片段所見,兩名軍裝警員多次虐打事主,包括用事主上衣塞口鼻、 ...
查完就知條片嘅真偽

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-20 02:58 PM 發表

呢幾日有解放軍係深圳灣,即刻縮,仲話攬炒,攬條鐵咩?又細膽,又冇用,又冇用。
我等緊攬炒,但攬極都係得黃狗比人炒。
快d啦,等死人咩? ...
之前有位c兄話,就算中國同香港被制栽,都要攬炒,因為已經忍無可忍班暴徒,仲話被制栽就大家無錢,但解放軍可以收暴徒條命!

Sad but true

引用:
原帖由 alexiwata 於 2019-8-20 04:21 PM 發表

係查打人嘅人,拉佢地,檢控。

唔好查條片呀!😅
吓,咁點得?🤔

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2019-8-20 06:53 PM 發表

理性啲睇, 有咩可能咁大個組織1個人都冇犯錯? 黑衫人唔啱意見要打要殺咁我應該叫老外快啲歧視所有香港人, 因為只要係香港人就會學佢地咁? 嚟啲野要睇整體架, 唔知有cctv嘅情況下都處理得非常好嘅警察難道你平時又會見到佢地咩? ...
講得啱,就算其他職業嘅人,都一樣有D好差嘅情況,只係大家唔知

引用:
原帖由 香水格格 於 2019-8-20 06:39 PM 發表

條片係真既,但事實經過就相當奇怪

該名62歲男病人6月25日由警員押送下到北區醫院急症室求醫。病人於6月26日出院。

北區醫院於6月27日曾接獲「議員」查詢,指該病人向其反映6月26日在留院期間曾遭警方不恰當對待。

北區醫院於7月4日接獲「議員轉介該病人索取留醫期間cctv影像複本的申請」,「院方按個人資料﹙私隱﹚條例及醫管局相關實務守則規定處理」,並於8月12日向申請 ...
呢位議員,可能一早就知呢件事、有條片,今日先至拎出嚟啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]