• 瀏覽: 47,959
  • 回覆: 697
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-20 02:44 PM 發表

冇問題,犯法咪拉人囉,好小事,黃狗日日九十幾人犯法,難得有(一)個警察犯法,佢地好開心
自己拉自己人, 玩野咩, 邊有可能呀。
政府求其搵2個警察祭旗等市民開心下姐。
根本成個警隊都係犯罪集團, 敢成立獨立調查委員會就話你叻

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-8-20 02:23 PM 發表
民主黨接獲市民投訴,一名因醉酒涉襲警被捕需送院的62歲男子,被兩名軍裝警察虐打,導致事主身體佈滿瘀痕,下體感痛楚。立法會議員林卓廷取得醫院內升降機的閉路電視片段,事主遭兩名軍裝警員連環虐打。警方表示高度關注事件,已即時將案件交由新界南總區重案組,沿刑事方向跟進調查,重申絕不容許任何警務人員濫用私刑,會公平公正嚴肅依法跟進,絕不偏私。

片段所見,兩名軍裝警員多次虐打事主,包括用事主上衣塞口鼻、 ...
犯法梗係要拉啦,唔通好似曱甴咁要特赦,要釋放義士咩,呵呵

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-20 02:32 PM 發表

有人犯法,就拉人囉。
唔通打完人就要特赦咩?

黑衫要拉,白衫要拉,警察一樣要拉。
你估人人都同黃狗一樣?以為個個都黑白不分?
係咩,
我見到FB有好多藍狗 話做假喔

毒菓

引用:
原帖由 annabb 於 2019-8-20 02:58 PM 發表

呢幾日有解放軍係深圳灣,即刻縮,仲話攬炒,攬條鐵咩?又細膽,又冇用,又冇用。
我等緊攬炒,但攬極都係得黃狗比人炒。
快d啦,等死人咩? ...
之前有位c兄話,就算中國同香港被制栽,都要攬炒,因為已經忍無可忍班暴徒,仲話被制栽就大家無錢,但解放軍可以收暴徒條命!

Sad but true

警方竟然拉自己人,打曱甴有罪既咩?

判左未?

引用:
原帖由 掉爛對膠鞋 於 2019-8-20 03:25 PM 發表

根本成個警隊都係犯罪集團, 敢成立獨立調查委員會就話你叻 ...
成立獨立調查?邊個做李柱銘 黎智英?
我就話林鄭 梁震英。
最尾警察冇事,你條氣唔順咪又係反囉。
邊有獨立?
唔黃你地就唔肯啦。

引用:
原帖由 掉爛對膠鞋 於 2019-8-20 03:25 PM 發表

根本成個警隊都係犯罪集團, 敢成立獨立調查委員會就話你叻 ...
最好是解散香港警察。解放軍接管。好嗎

不是2名、是3名軍裝

引用:
原帖由 ivan00000 於 2019-8-20 03:21 PM 發表
這個案件嘅警員明顯有錯,確實後應該 嚴懲。但亦不能抹殺所有警務人員爲黑警,亦不能美化這段日子暴徒罪行。平心而論,用黑衣人,白衣人,不是全部都有行使暴力,所有暴力都要嚴懲。
可解6月嘅事現在才攞出來,應盡早處理,還一些努力守規警員及受害者公度,過往警隊都有害羣之馬,都有 繩之於法,大衆不可以同近日修例事件拉關係。 ...
如果一個半個就係害群之馬心理變態,但係三個捉一個阿伯,仲要係大家知情之下咁樣輪流虐待 折磨一個阿怕就唔老鼠屎咁簡單,好明顯成個警隊都出現問題,打都還可以理解,但賤格到玩賓周隊屎眼咁都仲係人既所謂嗎?

引用:
原帖由 天外有天slm 於 2019-8-20 03:04 PM 發表

竟然故意將所謂被指控嘅警員嘅樣全部打哂格仔,係完全違反常理,已經露哂馬腳

因為被指控嘅警員嘅樣,先至係證據,若條片係真嘅話,絕對冇可能會將所謂警員嘅樣全部遮哂

只有4個可能:

1. 條片係cut自電影/電視/網劇嘅片,片中所有人其實都只係劇中演員,所以故意遮哂謂警員嘅樣,驚俾人認得其實係劇中演員

2. 條片根本係連登仔/蘋果日報揾媒自編自導自演,陳健康事件第N次翻版,當 ...
睇果幾條打人警察個樣一定係日本人黎啦,香港警察點會打人?林卓廷正PK!

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-8-20 02:26 PM 發表
拿, 星島講架, 你地唔會有懷疑啦
你要搞清楚,星島原原本本報導/陳述仆街林卓廷講嘅嘢,兩者不一樣

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-8-20 02:23 PM 發表
民主黨接獲市民投訴,一名因醉酒涉襲警被捕需送院的62歲男子,被兩名軍裝警察虐打,導致事主身體佈滿瘀痕,下體感痛楚。立法會議員林卓廷取得醫院內升降機的閉路電視片段,事主遭兩名軍裝警員連環虐打。警方表示高度關注事件,已即時將案件交由新界南總區重案組,沿刑事方向跟進調查,重申絕不容許任何警務人員濫用私刑,會公平公正嚴肅依法跟進,絕不偏私。

片段所見,兩名軍裝警員多次虐打事主,包括用事主上衣塞口鼻、 ...
屌你老味,一單還一單,呢單case如果所有內容屬實我都覺得負責警員太過份,應該要查,你話佢係黑警我無意見,樹大有枯枝,係咁㗎啦,咪等如你地,族大有乞兒一樣啫嘛,分別在於你果族嘅乞兒係全族都係啫 !

引用:
原帖由 mah49 於 2019-8-20 03:26 PM 發表
係咩,
我見到FB有好多藍狗 話做假喔

未證實,做假都唔出奇,所以咪要查囉。
彈珠射眼,都做到變布袋彈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]