• 瀏覽: 109,483
  • 回覆: 1,369
  • 追帖: 3
+72
過去兩個月,社會上有聲音質疑警方執勤時濫權。民主黨今日(20日)召開記者會,並在會以播放閉路電視片段,指有長者在6月26日凌晨因醉酒與人爭執,涉襲警被捕後,遭軍裝警拳打下體、掌摑面部、以衣物掩蓋口鼻,以及用警棍拍打下體等,指涉事警或涉酷刑罪,最嚴重可囚終身。民主黨立法會議員指近月警民關係緊張,質疑警務人員向被捕人士施虐非單一事件,強調投訴警察課「自己人查自己人」,投訴難以受理,監警會亦未能發揮監察作用,要求警務處盡快將涉案警員停職及展開刑事調查。

唔係呀??有晒片喎呢次。。唔好理咩立場先,呢件事好似點講都唔通

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/365684/涉襲警醉翁疑遭私刑-拳打下體染尿衣蓋面-民主黨促警員停職受查

豬隊友黑警, 唔知周圍都有CCTV

黑警真係痴媽根, 個老人家得罪你d乜要咁對佢? 學堂咁教你地?

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-8-20 11:43 AM 發表
黑警真係痴媽根, 個老人家得罪你d乜要咁對佢? 學堂咁教你地?
期待撐警人士表示:P圖/造假/私刑人士扮警察/假新聞等等…

今時今日仲撐警察嗰啲人應該死全家

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-20 11:40 AM 發表
過去兩個月,社會上有聲音質疑警方執勤時濫權。民主黨今日(20日)召開記者會,並在會以播放閉路電視片段,指有長者在6月26日凌晨因醉酒與人爭執,涉襲警被捕後,遭軍裝警拳打下體、掌摑面部、以衣物掩蓋口鼻,以及用警棍拍打下體等,指涉事警或涉酷刑罪,最嚴重可囚終身。民主黨立法會議員指近月警民關係緊張,質疑警務人員向被捕人士施虐非單一事件,強調投訴警察課「自己人查自己人」,投訴難以受理,監警會亦未能發揮監察 ...
張cap圖, 2019.....9字咩事唔同色???
要拉人做咩差佬打格

又唔見連農場要打格

點解得個9字係黑色,下面個字究竟係咪唔見得人

好人好者做咩去醫院?

對阿伯都用私刑, 你話黑警對示威者點會冇呢?

呃人死全家果d祝佢自己受返曬

鄉土原來好多盲毛唔識字的

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-20 11:40 AM 發表
過去兩個月,社會上有聲音質疑警方執勤時濫權。民主黨今日(20日)召開記者會,並在會以播放閉路電視片段,指有長者在6月26日凌晨因醉酒與人爭執,涉襲警被捕後,遭軍裝警拳打下體、掌摑面部、以衣物掩蓋口鼻,以及用警棍拍打下體等,指涉事警或涉酷刑罪,最嚴重可囚終身。民主黨立法會議員指近月警民關係緊張,質疑警務人員向被捕人士施虐非單一事件,強調投訴警察課「自己人查自己人」,投訴難以受理,監警會亦未能發揮監察 ...
其實段片都叫做好清楚,先唔好理係唔係老人家,咁樣對待任何人都係唔岩。但段片我只係奇怪一樣野,點解日期成個都係白色字,惟獨2019 既9字係黑色

引用:
議員林卓廷,蒙頭

附件

07eb6499d6308944d5f292a7e3c2eb0a.jpg(112.44 KB)

引用:
原帖由 refugee 於 2019-8-20 11:45 AM 發表

原來又係被酒精所害既市民

都係禁酒啦好心,醉酒老乜都做得出,隨時攞人條命都有份,落馬洲一個醉洲老就殺左 6 個無辜市民
最怕D醉酒佬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]