• 瀏覽: 28,422
  • 回覆: 301
  • 追帖: 2
+22
父母都係想佢地捱下苦
古語有云、吃得苦中苦,方為人上人
吾捱過又點明白自己身在福中
每一代人都有難處,有人捱過,有人窮過,以時間同勞力換取安穩生活
但學生們,你們捱過未?捱左幾耐?定係望見隔離衣食無憂,要你們捱,是不公?

引用:
原帖由 飛豬 於 2019-8-19 07:07 PM 發表
ok呀!的邪教徒引狼入室,睇下幾時比人姦劫埋羅
已被姦

佔領埋你間屋 

引用:
原帖由 wilkis333 於 2019-8-19 06:59 PM 發表
修訂逃犯條例爭議持續,除了在街頭爆發衝突,亦有示威者因與家人政見不同,被趕出住所。 網上有人設立群組,組織近千人願意借出地方,暫時收留這些無家可歸的示威者,至今收到約有50人求助,群組管理員希望家長勿忘初衷,不應因意見不合就把他們趕離家,要他們捱苦捱餓。

(可能有暴力曱甴或自由西黎住你介意嗎,
自由西 me ok)

修訂逃犯條例爭議持續,除了在街頭爆發衝突,亦有示威者因與家人政見不同 ...
各走各路,不到黃泉不相見

收留強姦犯殺人犯?

呢啲子女 真係生舊叉燒好過生佢地出來。仲有呀 班黑衫年輕人咁巴閉咪自己揾錢養自已囉。收留佢地啲小心呀 佢隔離鄰舍唔係真係咁歡迎曱甴呀

捱苦?!為理想捱唔到苦就收皮啦

老賴就死,一住就幾年

引用:
原帖由 littlebug123 於 2019-8-19 09:10 PM 發表
熱情過後睇下重有無咁温情
體温就有.
毛ee間屋咁大,收幾隻都吾得?

咁撚搞笑?開曱甴群交party

放心,監倉會收留人你的.........

引用:
原帖由 ol-ivy 於 2019-8-19 08:43 PM 發表
自作孽,不可活
我可以收呢件曱甴人妻一晚咁多

引用:
原帖由 Lides 於 2019-8-19 07:11 PM 發表
菊花全無限歡迎曱甴公光臨
比劍運動、
漫遊後花園!

晚晚唔同自由西

群組管理員希望家長勿忘初衷,不應因意見不合就把他們趕離家,要他們捱苦捱餓。

嘩! 係被趕定係離家出走?
亂世嘛! 唔駛捱苦捱餓既咩?
咁講, 似乎仲係食既住既洗既, 都係父母喎!
咁就捱苦捱餓? 咁點同中共政權鬥? 少少事 (無父母養住) 就搞唔掂? 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]