• 瀏覽: 14,995
  • 回覆: 171
+10
民陣昨日在維園舉行「流水式」集會,大批市民從不同方向湧往維園,民陣表示,有170萬人參與,又說市民以和平理性方式表達訴求,如果行政長官林鄭月娥不作回應,等於鼓動及煽動港人激烈抗爭。

我有樣嘢想請問吓?

我之前喺度發帖,名為[[[作為一個廢老,我有嘢想送給眼受傷嗰位女士,請認識她的朋友幫忙將我的心意傳遞到她身邊。]]]

扣晒所有分都唔緊要,但係香討嘅管理員點解要一而再咁刪我張帖。

其實這次運動的勝負早已分明,如果上百萬民眾的意志也無法力壓政府,那這個地方早已經再冇需要被稱為香港。

但我只係在意那位眼睛受了重傷的女士,希望這份心意能確確實實地傳遞到她身邊,叫她堅強地好好活下去。
       如果各位有誰可以讓我知道她已聽到了我的聲音,請一定告訴我,萬分感激。

另外如果香討唔係一個可以自由發聲嘅地方,咁你就夾硬刪貼吧。如果唔係就請回復返我之前張帖。

新聞來源連結:
https://hk.mobi.yahoo.com/home/民陣稱-170-萬人參與流水式集會-警方稱-128-萬人-232559485.html

真相就是真相,何來勝負?
正如在古代說世界是球形會被群眾處死,群眾從來不掌握真相。

唔該單眼甴女公開中彈地點。

呢件事有好多疑點:
第一 從來冇相片指出在該女子倒地的巴士站後嘅警署正門,有警察開槍。
第二 布袋彈遠距離精確度非常差有外國文獻指出在21米距離外,誤差可以達到40cm。可以排除警方在遠處狙擊該名示威者。
第三 從來冇相片和影片可以確定該示威者在哪裏中彈,即使佢真係中布袋彈,亦未必是由警方槍械發射。懂製作炸藥的暴徒亦有可能製作火藥,使用火藥及水喉管發射布袋彈傷人。亦從來冇相片或影片可證明該示威者中彈時有帶護目鏡,因此彈珠能否貫穿該護目鏡不是重要的考慮。
第四 網上的眼罩布袋彈相片有多個不同版本,布袋彈的位置和狀態皆不同。高清版本是一天後才出現,有可能經加工。
第五 該示威者未必是被布袋彈所傷,但是警方在該次守衛警局行動中發射過布袋彈,若果有有心人從別處拾起布袋彈再插贓嫁禍給警方其實不難。
第六 反修例暴動者有一款三人操作的大威力彈弓,可以發射磚頭,殺傷力分分鐘畀布袋彈更加強,可以輕易擊破護目鏡。

所以調查關鍵是該單眼甴女在哪裏中彈。

引用:
原帖由 nznznz2009 於 2019-8-19 02:09 PM 發表
民陣昨日在維園舉行「流水式」集會,大批市民從不同方向湧往維園,民陣表示,有170萬人參與,又說市民以和平理性方式表達訴求,如果行政長官林鄭月娥不作回應,等於鼓動及煽動港人激烈抗爭。

我有樣嘢想請問吓?

我之前喺度發帖,名為[[[作為一個廢老,我有嘢想送給眼受傷嗰位女士,請認識她的朋友幫忙將我的心意傳遞到她身邊。]]]

扣晒所有分都唔緊要,但係香討嘅管理員點解要一而再咁刪我張帖 ...
或者你可以選擇你變,即使政府不變,你用行動表態,離開傷心地香港,支持你

https://n.kinliu.hk/kinliuhknews/被示威者誤當便衣警遭非禮-女商人報警-葛珮帆:/

[/img]

被示威者誤當便衣警遭非禮 女商人報警 葛珮帆要求警方嚴正執法

請容我向受傷女士再說一聲sorry ..............

如果上百萬民眾的意志也無法力壓政府,那這個地方早已經再冇需要被稱為香港。 <-----  你講果啲所謂一百萬人(如果真係有),應該搵翻代表你哋嘅立法會議員係議會動議,但係而家我哋果立法會比你哋拆L左! 真係好L諷刺!

引用:
原帖由 nznznz2009 於 2019-8-19 02:09 PM 發表

我有樣嘢想請問吓?

扣晒所有分都唔緊要,但係香討嘅管理員點解要一而再咁刪我張帖 ...
咁似小朋友爭唔到玩具,就係人地錯?再唔比即係逼我搶

相信有100萬人,你說自己是廢老也沒說錯,歲數都活狗身上去了,這麼幼稚的。

美國咬左成年都咬唔入中國
你唔係低能到以為幾萬隻暴徒可以嘛
年紀大仲咁天真 可憐

引用:

我有樣嘢想請問吓?

你認為自己把聲對單眼妹好重要?
佢聽咗會好翻?發達?

唔參與暴動,隻眼就唔會盲,中國人有句名言,先撩者賤,打死無怨,

想當年英政府時期,派傳單都都要比警察拉,
而家襲擊警署,警察,大部份暴徒都可以平安回家,算你地出生合時

廢老先生,你唔係應該叫個受傷既女仔堅強生活,你係應該叫佢報警

引用:

我有樣嘢想請問吓?

勝負已分: 750-170=580萬

好好好,你話你贏你就贏啦下。我只知道,而家成個香港都輸撚哂。
我地話你地贏左,高興未?
我都想借此機會同被波及既普通市民講句......你地辛苦啦!

引用:

我有樣嘢想請問吓?

黑衣曱甴最鍾意催眠自己,繼續啦!

互相送一粒鋼珠比大家隻右眼啦
不如

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]