• 瀏覽: 115,710
  • 回覆: 1,083
  • 追帖: 10
+115
真假不重要,重要在有人信,陳水扁槍擊案以是好例子。

白 L 痴,丫叉唔同槍,橡筋長短,拉力唔同,結果都唔同啦

引用:
原帖由 八只猴子 於 2019-8-19 10:02 AM 發表

報警啦搞咁多托咩
身有屎, 一定唔會報警啦!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-8-19 10:23 AM 發表
明明警察一開始稱呼布袋彈裡面叫小鉛珠, 你會叫佢彈珠?
布袋彈裡面係鉛質彈珠, 你唔信咪自己查下囉

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-8-19 09:56 AM 發表
【明報專訊】8.11尖沙嘴衝突入面,一個女子被射爆眼,轟動全城。坊間眾說紛紜,有影片影到女子嘅眼罩夾住布袋彈,亦有人認為女子嘅傷係其他示威者以丫叉射彈珠造成。

丫叉打唔穿護目鏡? 用幾大力? 個丫叉威力又幾大? 就算丫叉真係打唔穿護目鏡 ...
睇到張圖都好想笑...布袋彈好似電鑽咁穿過眼罩....

彈珠我都相信係打唔入眼罩的. 所以女仕主眼罩應該都係無損的.
真正打中女仕主的. 應該係由鼻邊打入眼, 鋼珠打中地下反彈由下而上打入眼的, 所以鋼在眉凸出.

係警察做既 就唔會咁多文宣啦, 晒9氣 

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-19 10:28 AM 發表

點解警察唔查?

唔好話無人報警唔可以查,呢件係刑事案,暴動罪,點解唔可以查?咁多次衝突,無傷者報警,佢地一樣去醫院拉人。

唔好話醫護偏袒唔比報告,警方可以申請 warrant 架。

警察唔敢查,咁你話原因係咩? ...
你又知冇查 ??

永遠拉人之前 .. 都唔會公佈調查進度架啦 .. 

引用:
原帖由 scotfld 於 19-8-2019 10:26 發表

點解警察唔查?

唔好話無人報警唔可以查,呢件係刑事案,暴動罪,點解唔可以查?咁多次衝突,無傷者報警,佢地一樣去醫院拉人。

唔好話醫護偏袒唔比報告,警方可以申請 warrant 架。

警察唔敢查,咁你話原因係咩?

都唔好話 ...
查緊冇公報都唔定

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]