• 瀏覽: 23,602
  • 回覆: 326
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 01:18 AM 發表
第一:網絡封閉
google上唔到,whatsapp上唔到,youtube上,visa,master唔普及,
vpn又用唔到,對外國簡直就係惡夢。

第二:手機封閉
見到d大陸人用蘋果,就想打柒佢,
仲做咩生意,摺埋啦。

第三:井底效應
大陸長時間生活在井底,
人民見識少,跟本好多野都落後外國,
而且人民思想都係井入面,
好難同外國接軌,
接唔埋又點將深圳國際化?

第三:經濟衰退
大陸經濟比美 ...
通識課應該好叻

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-8-21 09:08 AM 發表

仲有,經濟上,大陸一直支持香港,對香港輸血,但是老美就搞破壞。所以是賣港賊。
香港經濟轉型唔到是爛泥扶唔上壁。台灣也是。
腦有事?係大陸支持香港定掉返轉?本末倒置,香港同大陸買乜都貴過人架,擺明係俾大陸揾著數喇,你都87

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-8-22 12:36 AM 發表

點買咩都貴過人啊,傻西。豬肉啊,菜,香港人要求高,超多檢驗,當然貴啦。真系神系你們鬼又系你。腦殘。
邊個話係菜同豬肉貴呀,傻西!淨係飲嘅水都貴過喺其他地方買,乜事要飲你地啲大陸人嘅屎屎尿尿,甘多年都海水化淡,晚俾你啲大陸人賺喇,收聲當幫忙喇,豬西,有無問習總俾唔俾你翻牆呀?學人黎嘈交,查清楚資料先出聲,唔好衝出黎柒喇

樓主真係井底蛙

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 01:18 AM 發表
google上唔到,whatsapp上唔到,youtube上,visa,master唔普及,

仲做咩生意,摺埋啦。

大陸長時間生活在井底,
好難同外國接軌,

大陸經濟比美 ...
井底蛙!講完!

引用:

仲做咩生意,摺埋啦。

大陸長時間生活在井底,
好難同外國接軌,

大陸經濟比美 ...
幾步就玩死你香港

1. 冇人落嚟 航空公司, 旅遊酒店及週邊產業死曬
2. 深圳開通直航 客運貨運唔經香港
3. 所有糧油食品及廁紙 全部加價
4. 加東江水費

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 01:48 PM 發表

大陸水軍,死撐都無用,
我地香港用google,whatsapp,fb,起L清你地個底。

要香港人愛國,
就唔好多事幹,
否則香港人反抗,同時比外國制裁,
習主席變卡達菲 ...
你幾多歲呀?講啲嘢咁低能嘅

深圳早就超越咗香港啦,瘤主寫嘅係70-80年代深圳,道聽途說,無到過見過就亂膠up!

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-8-25 12:43 AM 發表

黑衣暴徒,唔L好on dog,你有無交大陸稅啊,仲有香港取水是在上游。所以水費比深圳貴。
仲有L好影幾張屎尿照片就當系,黑衣暴徒黑媒喜歡作古仔。好心用下腦啦,畜生。
海水化淡,地呢?如果這是方案,這世上就不會缺水啦。唔L好忘記非常浪費水,水費又平。
新家波那些就的水就真的來自屎尿。就是暴徒狗講的海水化淡。 ...
用下你個豬腦喇,海水化淡仲要額外地?成個化淡廠喺度封緊塵呀,唔係為左你個祖國先幫佢地買?上數上游有7分別呀?上游唔柯尿下這游先柯?新加坡嗰度我都廢事串你,goigle下喇,不過你唔知係應該嘅,你用開百度,支那豬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]