• 瀏覽: 23,575
  • 回覆: 326
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 kc0081332 於 2019-8-19 12:34 PM 發表

中國咁強大點解d高官仔女去哂外國讀書 中國教育唔好咩 點解一定要靠外國?好似你講買手機 咁買華為得啦 買咩apple
電子支付係中國發展快到香港人都起到大陸人既支付寶結餘 之前水災班大陸人仲急住救部電話
大陸經濟發展咁好 貿易戰打成點呀 做咩唔比國民去台灣?驚現錢外流?做咩又唔拎錢賬下災 你又知唔知gdp唔係淨係睇成個國家 係睇各省 你又知唔知得8個省交緊稅 分別係廣東 北京 ...
成日講咩去外國讀書,用iPhone咪證明你on9 lor

愛國,係用自己能力去強化自己國家,令自己國家更進步, 學習人地長處有咩問題

貿易戰,美國如果有充足勝算,傻trump就唔會日日Twitter自說自話,你又唔見習總句句應佢

之後果d回你都嘥氣

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 01:58 PM 發表

超越左乜,賺錢多D之外,仲有乜係超越到? d人好似d賊仔咁,嚇走D人呀
睇下自己d回覆la
講緊經濟,無話就人身攻擊,你唔好影衰香港人la, 唔該

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 01:18 AM 發表
第一:網絡封閉
google上唔到,whatsapp上唔到,youtube上,visa,master唔普及,
vpn又用唔到,對外國簡直就係惡夢。

第二:手機封閉
見到d大陸人用蘋果,就想打柒佢,
仲做咩生意,摺埋啦。

第三:井底效應
大陸長時間生活在井底,
人民見識少,跟本好多野都落後外國,
而且人民思想都係井入面,
好難同外國接軌,
接唔埋又點將深圳國際化?

第三:經濟衰退
大陸經濟比美 ...
井蛙日日起機

大家可憐下樓主la
開個帖賺幾蚊

香討,你夠了吧

引用:
原帖由 cvcv105 於 2019-8-19 09:53 AM 發表
發完夢就坐車上深圳睇下先喇傻仔
我驚佢喺深圳搭地鐵都蕩失路,然後嚇到一路喊一路瀬屎一路話自己係香港人,到時又一單柒出宇宙陀衰香港

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 10:57 PM 發表

經咩濟呀,問左美國未,貿易戰打完咩?
戰役未完,呀支呀咗仲乜?
夠鐘la, 去食藥la
你自己去睇下自己d回覆la

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 11:11 PM 發表

習總去見示威者未?
仲唔去,美國好快制裁中國
病向淺中醫,保重

引用:
原帖由 lam703 於 2019-8-19 10:18 PM 發表

如果 唔係牽涉到 反共,
大陸嘅司法 有時畀香港 更加公平.
709大抓捕,唔通知家屬探望,就知道好公平

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-8-19 10:43 PM 發表

飲外國奶,都唔飲大陸毒奶
大家都係飲外國奶,咁你笑人重乜?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]