• 瀏覽: 16,538
  • 回覆: 215
  • 追帖: 4
香港成功攬炒無差別杏+橙👍
熱賣及精選
香港成功攬炒無差別杏+橙👍
引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-8-18 09:57 PM 發表

好,我一定會
我理解一定比你多
然後9up得更多

自己在屋企內掟磚,想家破人亡啫,恨到啦

回覆 引用 TOP

快D移民去深圳啦,各位尊貴的會員仲可以開個深圳討論區,咪唔駛翻牆咯,恭喜恭喜

引用:
原帖由 iambigx3 於 2019-8-18 11:18 PM 發表

然後9up得更多
你話囉

首先,阿爺要全面開放,難免要拆除互聯網防火牆,YouTube,Facebook........Whatasapp...等等可以落地,還有類似香港個群美國代理人及CIA,可以隨便行動...不會有人身限制....,阿爺可以的嗎?!!

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-8-18 11:52 PM 發表

你話囉
話咗囉

回覆 引用 TOP

香港現在其實只係得法治,管理制度係優勢
中共政府如果俾深圳發展一國兩制,雖然未必即時可勝過香港,但香港被架空,仲有咩本錢同週邊地區鬥?
一樣都唸唔到 囉

人民幣國際化比較難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 casio_z40 於 2019-8-19 12:43 AM 發表

香港現在其實只係得法治,管理制度係優勢
中共政府如果俾深圳發展一國兩制,雖然未必即時可勝過香港,但香港被架空,仲有咩本錢同週邊地區鬥?
一樣都唸唔到 囉 ...
佢依家都要拿走香港一國兩制又點會俾深圳一國兩制,捉蟲?到時又有深獨點算?

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-8-18 11:57 PM 發表

首先,阿爺要全面開放,難免要拆除互聯網防火牆,YouTube,Facebook........Whatasapp...等等可以落地,還有類似香港個群美國代理人及CIA,可以隨便行動...不會有人身限制....,阿爺可以的嗎?!! ...
一拆深圳人就接收到大量反共產黨的資訊。好易又變反共基地,唔通又搵廣州一國兩制取代佢?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-8-18 08:42 PM 發表

阿爺一句唔該要同美國佬打仗,叫你4水,唔駛比呀?
當年英國佬同阿根廷開拖,咪一樣要港燦埋單,你當年有冇上街抗爭呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]