• 瀏覽: 16,529
  • 回覆: 215
  • 追帖: 4
法治,人民幣 算把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zpeter4 於 2019-8-19 12:57 AM 發表

一拆深圳人就接收到大量反共產黨的資訊。好易又變反共基地,唔通又搵廣州一國兩制取代佢?
你硬膠啦!衣食足有前景。。。有咩好反?

我知道你不喜欢我,因为我早已比你更强。
我知道你很讨厌我,因为不敢把我怎么样。
引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2019-8-19 07:59 AM 發表

二十幾年前說好的收服台灣,又當無講!
而家係唔收台灣都要服。。。

回覆 引用 TOP

本來人仔國際化既任務係比香港做

不過中央覺醒係深圳搞更好

遲啲深圳開埋零關稅自貿區

到時請啲自由神都唔會嚟香港

我們一路奮鬥
不是為了改變世界
而是為了不讓世界改變我們
引用:
原帖由 邦之星 於 2019-8-19 08:45 AM 發表

重有商人信大陸?香港都咁,何況深圳
香港都咁。。。所可口可樂由香港搬去上海。沒有比香港更差了吧!

回覆 引用 TOP

直追?班白痴舔中狗唔係話已經超越咗咩

香港正苦高層成日話經濟差

咁呢個時候就應該開源節流

諗下有咩方法搵多啲錢而唔係去派糖囉

難道正苦對經濟下滑束手無策 ?

我們一路奮鬥
不是為了改變世界
而是為了不讓世界改變我們
引用:
原帖由 caihk 於 2019-8-19 08:52 AM 發表

本來人仔國際化既任務係比香港做

不過中央覺醒係深圳搞更好

遲啲深圳開埋零關稅自貿區

到時請啲自由神都唔會嚟香港
本來香港係東方之珠國人都想一睹真容。。。。。而家末落。五十年後可能連楊州都不如。

引用:
原帖由 caihk 於 2019-8-19 08:55 AM 發表

泒又比人小,唔派都比人小。。。。香港人係天下第一小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 feryi34 於 2019-8-18 07:17 PM 發表

人民幣國際化?
想笑死人咩.....
人民币是sdr的五种货币之一,比重高于日元和英镑
不懂什么是sdr? 请自行搜索

引用:
原帖由 caihk 於 2019-8-19 08:55 AM 發表

揾錢掟落海嗎?睇下啲基建開支跟質素對比,慳啲使好過啦
唔掟錢落海,減低負債,市民最低限度,無須百上加斤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-8-19 08:55 AM 發表

直追?班白痴舔中狗唔係話已經超越咗咩
干死泛民狗,踢爆黄狗春袋
大快人心

引用:
原帖由 casio_z40 於 2019-8-19 07:57 AM 發表

根本性不同係深圳人無受英國殖民地教育,一個中國家思想唔同
攪深圳市市長普選選舉並非不可能
最重要係做俾台灣,英美睇啫
再叻啲俾埋大灣區市,澳門都攪普選,
淨係唔俾香港都仲得 ...
深圳不会普选的,既不符合国家法律,也没实际意义。没有普选的深圳,40年时间从渔村变为人均gdp3万美金的城市,并且经济增速还保持在7.4%,足以说明选举没卵用

香港靠边站,爱咋地咋地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-8-19 08:45 AM 發表

重有商人信大陸?香港都咁,何況深圳
你看反华反共媒体看多了,被洗脑了吧
人家可口可乐比你聪明多了,从香港搬到上海了
留下你这井底蛙,在香港住劏房、当保安

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]