• 瀏覽: 23,143
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-8-18 05:26 PM 發表
中國媒體報導,昨 (17) 日在從廣州前往香港新九龍的高鐵上,一位香港青年不配合工作人員驗票,還對工作人員喊滾回中國,結果被同車廂一名中國男乘客痛扁,事後影片及照片被散布在微信公眾號上,被大陸網軍直喊 : 大快人心!同一天在澳大利亞墨爾本,一群支持香港獨立的人士在州立圖書館前集會,結果被中國留學生和

https://newtalk.tw/resize_action2/s.newtalk.tw/a ...
唔比驗票?
咁你無買票都可以接受?

該打!驗票唔合作應踢出車門....

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-8-18 05:26 PM 發表
中國媒體報導,昨 (17) 日在從廣州前往香港新九龍的高鐵上,一位香港青年不配合工作人員驗票,還對工作人員喊滾回中國,結果被同車廂一名中國男乘客痛扁,事後影片及照片被散布在微信公眾號上,被大陸網軍直喊 : 大快人心!同一天在澳大利亞墨爾本,一群支持香港獨立的人士在州立圖書館前集會,結果被中國留學生和

https://newtalk.tw/resize_action2/s.newtalk.tw/a ...

中國人好野蠻
香港人民在香港領土被打
樓主, 你啲咩分析能力?? 從廣州出發, 即係仲喺內地地方, 咩香港領土呀?

職員檢查車票係正常不過之事, 嗰位港獨竟然無端端叫人哋滾回中國??
如果你話打佢嗰個中國人野蠻, 倒不如話嗰位港獨係生番蠻夷仲貼切啦
仲有, 無論當時入咗香港境內未, 香港都係中國一部份, 滾咩呀?
嗰個港獨若然咁唔鍾意中國, 就立即滾出中國香港, 咁喺度成日亂吠

引用:
原帖由 pherrows 於 2019-8-18 05:32 PM 發表

高鐵急要人,各位brother而家即刻去
刁,唔報車號點知邊部呀?
仲有高鐵甘快點追呀?
停定先得唔得?

引用:
原帖由 pherrows 於 18-8-2019 05:32 PM 發表

高鐵急要人,各位brother而家即刻去
唔去正仆X,咪淯底呀!

引用:
原帖由 揚州 於 2019-8-18 05:45 PM 發表

大叫黑社會、黑社會
未過香港境,可以即時免費高鐵去睇沙漠!
牙𠃊刷刷呀喇

引用:
原帖由 QK13 於 2019-8-18 05:52 PM 發表

唔比驗票?
咁你無買票都可以接受?
Mtr 曱甴跳過都不用付錢

引用:

如係香港可以咁打呢班曱甴一獲唔坐監,我相信呢班仆街曱甴會死得好慘,可惜香港太多黃官,可惜警察太善良

真係映衰香港人。

大陸人最叻講手,全無文化可言

咁憎中國,又返中國

挨揍,唔該俾條下半場片黎睇睇,我淨係睇見上半場,條港仔好卵囂張喔,好彩我唔在場,我一定砌到佢腰都伸唔直!
大陸搭高鐵,查飛係正常,除非你未搭過,法例規定要配合乘車服務員查飛,唔配合都得,下一站請落車唔可以再坐,唔文明嘅話就塔去派出所坐番幾日,以後禁止坐高鐵。我睇段片最唔文明係條港仔,攪笑叫人“滾回中國”,“你是什麼東西”,好彩班車得一個文明嘅中國人,唔係嘅話,我估佢會剩低半條人命。雖然冇下半場片睇,都估到跟車公安會勸喻,唔聽嘅先至塔佢落車。估計呢個港仔以後入高鐵黑名單。

影衰香港人

佢自己咪滾緊回中國香港囉

返到西九海關將牠送中行政扣留15日

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]