• 瀏覽: 32,057
  • 回覆: 280
  • 追帖: 1
+2
香港無希望,不如大力搞「紅燈區」吸引旅遊!!

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-8-18 05:14 PM 發表
希望不要將香港歸入深圳!
唔會,等班曱甴同香港一齊發霉

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-8-18 10:57 PM 發表

條友反中反得岸九七七過人。
黑衣人係咁上下
完全冇大局觀同國際視野
仲有啲岸鳩鳩以為西方國家會同佢地賣命
啲外國精英玩撚完佢地然後要佢地墊屍底就差唔多

好多香港人仲以為香港仲係以前的香港,基本上大陸好多樣野已經取代左香港,就香港引以為傲的港口一早已經俾深圳上海港口取代,加上大陸呢幾年開放貿易政策,好多外商已經直接同大陸直接做生意,有時間去睇下廣州每年舉辦的廣交會,你會睇到好多外商,個廣交會比香港果個大幾倍.好多on9以為可以拎香港經濟威脅大陸,其實大陸1,2個政策可以玩死香港,最簡單就係停止自由行黎香港,尖咀果的名店可執9成

愛國嘅咪搬番深圳。留番正宗香港人自生自滅,OK

引用:
原帖由 一年一次 於 2019-8-18 07:27 PM 發表
深圳吾會代替香港啦,深圳是內地人的奮鬥埸。大灣區才是留比各特區有腦,有本事的人火鳳凰重生的地方。須要毀滅香港自以為事的大衆,實在太容易。世事係圓的。物極必反。比機會你們用智慧在大灣區重建中西方都接受法律,各大金融集團係時候準備撤出香港。d傻仔身在福中不知福,你們不是比外國擺佈,係比習總操控著生死也不知。 ...
香港某群人當自己天王

引用:
原帖由 股海神針 於 2019-8-18 11:21 PM 發表
愛國嘅咪搬番深圳。留番正宗香港人自生自滅,OK
其實我又唔明,香港係屬於中國一部份呢個係全世界公認,你咁能憎中國,點解又唔離開

引用:
原帖由 vtovto 於 2019-8-18 05:11 PM 發表
就在香港暴力衝擊愈演愈烈之際,中央今天下午公佈關於支持深圳建設中國特色社會主義先行示範區的意見。

就在香港暴力衝擊愈演愈烈之際,中央今天下午公佈關於支持深圳建設中國特色社會主義先行示範區的意見。
央視網 ...
深圳現在雖然仲差九皮,但應該都好快追到⋯⋯2047前應該攪惦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]