• 瀏覽: 32,072
  • 回覆: 280
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 vtovto 於 2019-8-18 05:11 PM 發表
就在香港暴力衝擊愈演愈烈之際,中央今天下午公佈關於支持深圳建設中國特色社會主義先行示範區的意見。

就在香港暴力衝擊愈演愈烈之際,中央今天下午公佈關於支持深圳建設中國特色社會主義先行示範區的意見。
央視網 ...
80's經深圳北上旅遊,當時深圳作為四個經濟特區之首,市面衹有一幢玻璃幕牆商廈叫最先進,其他仲係好落後,90's常去書城,已是一番新景象,
近十幾年,深圳各方面發展,予人觀感強烈是天天向上,天天進步,我想在阿爺心目中,深圳是上進有為的乖仔,好抵錫,反觀香港,得到阿爺最多關注,最多資源,卻是恩將仇報,數典忘祖的五逆仔..

「睇睇自自己手機加入咗嘅群組,嚟緊呢五年你係咪真係想同呢啲人失去聯絡?」他又稱若犯上暴動罪更可能面對25年監禁年期,「你數數25年失去幾多光陰?今年係2019年我哋數翻25年前,1994年當時唔好講4G、5G,3G都未有,互聯網亦都未流行,25年後是一個咩世界?你就係願意為咗今晚嘅一個強出頭,而失去嚟緊25年嘅光陰嗎?」

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-8-18 05:14 PM 發表
希望不要將香港歸入深圳!
咁你有心裡準備都得啦
幾年前已睇過有新聞講,香港深圳同城化方案,那是後備方案,如果香港生不出金蛋就啟用後備方案。

引用:
原帖由 anti_HKD 於 2019-8-18 05:13 PM 發表
飛機文...
其實你出嚟做過野未?

笑話
中共苦心經營上海多年, 始終未能取代香港既功能.

黃人理得你?佢地話我眼中最遠去到羅湖上水粉嶺  最擔心係我城被赤化 大陸野你同我講做乜能野?

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-8-18 06:26 PM 發表

咁你有心裡準備都得啦
幾年前已睇過有新聞講,香港深圳同城化方案,那是後備方案,如果香港生不出金蛋就啟用後備方案。
依個應該唔會發生。2047年後就唔包

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-8-18 05:37 PM 發表

深圳四十年就爬左香港頭。。。。再過十年前海,廣州,海南都爬埋香港頭。。。
人民幣自由兌換先啦

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-8-18 06:28 PM 發表
笑話
中共苦心經營上海多年, 始終未能取代香港既功能.
你知唔知上交所嘅成交量係大過港交所㗎?當然香港有啲嘢仲未俾人取替,不過唔好太天真。依家香港呢都淨係得返金融業仲有啲優勢,其他一早已經俾人全面超越。

香港人要和理非

一個很重要的訊號,放棄香港模式

引用:
原帖由 前往原始的工人 於 2019-8-18 06:35 PM 發表

你知唔知上交所嘅成交量係大過港交所㗎?當然香港有啲嘢仲未俾人取替,不過唔好太天真。依家香港呢都淨係得返金融業仲有啲優勢,其他一早已經俾人全面超越。 ...
笑L死
成交量係大過港交所. 咁又點? 代表咩? 願聞其詳

未來腥港只留下回憶。

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-8-18 06:43 PM 發表

笑L死
成交量係大過港交所. 咁又點? 代表咩? 願聞其詳
,成交量代表乜嘢你都唔知,咁我都唔知點同你溝通。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-8-18 05:31 PM 發表
前海攪左10年都取代唔到香港
里次怕得拉掛, 傑青逼緊中灣佬搬上前海。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]