• 瀏覽: 46,520
  • 回覆: 364
  • 追帖: 6
+22
引用:
原帖由 ballking13 於 2019-8-17 07:59 PM 發表

就是不明白
所謂路人只是穿著不同顏色的衫
但是做著和暴徙相同的事

點解唔拉得?
是不是有賊打劫,只要不是穿黑色就不能拉?

因為班曱甴弱智,覺得唔著黑色衫唔戴口罩就唔應該俾人拉😑

警察要繼做續臥底黑衣人,臥底街坊,配合前線推進時,從四方八面湧至暴徒身邊拘捕

引用:
原帖由 馬利漢姆 於 2019-8-17 06:27 PM 發表
光復紅土遊行申請人李軒朗,你D人亂咁走喎,申請時又話會和平!

新聞來源連結:
https://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=1154051&csid=261_341
冇一次係和平嘅

先捉上訴委員會,再捉遊行發起人,而大家要問責,次次係咁唔使問責?

引用:
原帖由 ballking13 於 2019-8-17 07:59 PM 發表

就是不明白
所謂路人只是穿著不同顏色的衫
但是做著和暴徙相同的事

點解唔拉得?
是不是有賊打劫,只要不是穿黑色就不能拉?

佢哋換衫佢係行人路,叫口號,真係拉唔到

打走晒 Pink Lady

警察一出
都未郁手
暴徒已經驚到瀨屎咁走左

還需要出武警嗎?

太過高估黑衣人的實力了
警察已經夠做

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-8-17 08:05 PM 發表

佢哋換衫佢係行人路,叫口號,真係拉唔到
根據《公安條例》第18條,非法集結定義為:
(1):凡有3人或多於3人集結在一起;
(2):作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性或挑撥性的行為;
(3):意圖導致或相當可能導致任何人合理地害怕如此集結的人會破壞社會安寧,或害怕他們會藉以上的行為激使其他人破壞社會安寧,即屬非法集結。

其實佢地中晒,唔係企行人路就得,拉佢地一次等佢地同個官解釋,就算無事都可以煩佢地

引用:
原帖由 ballking13 於 2019-8-17 08:11 PM 發表
警察一出
都未郁手
暴徒已經驚到瀨屎咁走左

還需要出武警嗎?

太過高估黑衣人的實力了
警察已經夠做
今日黑衣人係故意的.....

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-8-17 08:12 PM 發表

根據《公安條例》第18條,非法集結定義為:
(1):凡有3人或多於3人集結在一起;
(2):作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性或挑撥性的行為;
(3):意圖導致或相當可能導致任何人合理地害怕如此集結的人會破壞社會安寧,或害怕他們會藉以上的行為激使其他人破壞社會安寧,即屬非法集結。

其實佢地中晒,唔係企行人路就得,拉佢地一次等佢地同個官解釋,就算無事都可以煩佢地 ...
有人教佢地答佢只是一個人行過

引用:
原帖由 tsepajero1 於 2019-8-17 08:13 PM 發表

今日黑衣人係故意的.....
我諗班人想谷聽日既遊行,警察千奇唔好上檔😑

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-8-17 07:28 PM 發表
最詼諧係新聞播緊, 人妖岑不停嗌聽日必定會和理非.
佢後日 ( 819 ) 重係香港再講啦 ..

引用:
原帖由 ballking13 於 2019-8-17 08:11 PM 發表
警察一出
都未郁手
暴徒已經驚到瀨屎咁走左

還需要出武警嗎?

太過高估黑衣人的實力了
警察已經夠做
我覺得黑衣人本身想引警察去佐敦,之後另一隊人攻旺角警處,幸好警方沒有中計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]