• 瀏覽: 24,953
  • 回覆: 309
  • 追帖: 4
+7
引用:
原帖由 Keydunker 於 2019-8-17 05:35 PM 發表
涉企圖燒元朗警署鐵閘 56歲會計師還押十月再訊
2019-08-16 HKT 16:57
一名男子涉嫌在元朗警署外意圖放火燒鐵閘被捕,在屯門法院提訊。(港台圖片)
一名男子涉嫌在元朗警署外意圖放火燒鐵閘被捕,被控一項企圖縱火罪,在屯門法院提訊。被告暫時毋須答辯,控方申請將案件押後至10月11日再訊,讓警方進一步調查,被告保釋申請被拒,須還柙看管。

56歲姓劉被告報稱任職會計師,控罪指,他昨日在元 ...
香港真係冇啦,弱智都做到會計C⋯

引用:
原帖由 小稀 於 2019-8-17 17:38 發表
56歲,仲要係會計師,真係on 九無極限
係咪晌某公司做會計的文員乍

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-8-17 05:47 PM 發表
「56歲姓劉被告報稱任職會計師」

終於捉到件似樣啲 報稱唔知堅定流
聽住先,老潘都自認係畫家。

放火殺傷力可以 很嚴重, 呢啲人 唔可以放過要用重刑。

老曱甴咁好火呀

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-8-17 06:26 PM 發表

係咪晌某公司做會計的文員乍
我懷疑係響啲小型快餐店做收銀,跟住埋下數咁...

或者生活苦悶呢?

引用:
原帖由 tgmr4230 於 2019-8-17 06:28 PM 發表
放火殺傷力可以 很嚴重, 呢啲人 唔可以放過要用重刑。
香港應恢復用宮刑。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-8-17 18:29 發表

應該唔係收銀啦
女性多
冇乜收銀係阿叔
除老闆外

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-8-17 06:29 PM 發表

都有機會

人生更精彩

引用:
原帖由 小稀 於 2019-8-17 05:38 PM 發表
56歲,仲要係會計師,真係on 九無極限
這邊都有個自稱會計界老頭喎
之前好活躍留言的~這幾日不見人~唔通...?!
不過56都快退休~而家好了~可以在監獄退休了~

引用:
原帖由 guydan 於 2019-8-17 06:33 PM 發表

這邊都有個自稱會計界老頭喎
之前好活躍留言的~這幾日不見人~唔通...?!
不過56都快退休~而家好了~可以在監獄退休了~
押後到10月十幾號,還柙,先精採下兩個月人生都好啲吖。

引用:
原帖由 Keydunker 於 2019-8-17 05:35 PM 發表
涉企圖燒元朗警署鐵閘 56歲會計師還押十月再訊
2019-08-16 HKT 16:57
一名男子涉嫌在元朗警署外意圖放火燒鐵閘被捕,在屯門法院提訊。(港台圖片)
一名男子涉嫌在元朗警署外意圖放火燒鐵閘被捕,被控一項企圖縱火罪,在屯門法院提訊。被告暫時毋須答辯,控方申請將案件押後至10月11日再訊,讓警方進一步調查,被告保釋申請被拒,須還柙看管。

56歲姓劉被告報稱任職會計師,控罪指,他昨日在元 ...
抵L死

今次唔係廢青喎
應該係精神病患

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]