• 瀏覽: 56,797
  • 回覆: 597
  • 追帖: 3
+53
引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-8-17 03:11 PM 發表
反修例運動持續升溫,每周都有示威活動,今日(17日)下午有人發起「光復紅土」土瓜灣及紅墈區遊行,由海心公園行至黃埔,當中途經旭日街、崇安街、庇利街、紅磡道、民泰街,全程約20分鐘。沿路會經過多個屋苑,包括偉恆昌新邨,而今日有多個住宅大廈相繼貼出通告,提醒如警方要到大廈內報勤,必須出示手令及有保安許可才可進內。

https://cdn.hk01.com/media/images/3170966 ...
根本無須理會,警方有理由懷疑有犯罪嫌疑人窩藏,即可進入任何地方

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-8-17 03:32 PM 發表

講真,衣家差不多所有屋苑,屋邨,居屋,私人地方,商場等都唔歡迎班死差佬吧?!
政府應該馬上革停警方所有職務

以中國武警代替警方執法,天下太平

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-8-17 03:37 PM 發表

鎖左大門大閘唔俾入,可以點?
唔通拉曬阻差辦公者?
邊個阻就拉邊個,咪佢唔知有條法例叫做阻差辦工

咁下次有人打劫佢時
唔好叫差佬入嚟救佢
由得佢畀人地脅持到殺死佢

引用:
原帖由 xx36 於 2019-8-17 03:58 PM 發表
原來貼張紙仔呀sir就吾入得?班人真係無腦嫁wo
佢地系問過自己公司大律師法律意見咖ok???

可悲的,自生自滅

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-8-17 03:53 PM 發表

香港物業管理公司協會
提醒會員📢📢📢
警方在執行任務時
無須手令可強行闖破任何地方
阻礙警方執法可被控阻差辦公
打多一下, ko

好多地方都見到

你d屋苑有事就唔好搵差人幫

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-8-17 03:34 PM 發表
告一兩保安公司管理層阻差辦公,殺一警百。
D實Q証要警務署發架,傻西西想連實Q都冇得吧

係米朡西左,警察入私人地方捉罪犯要保安批! 平時讀下書啦,曱甴仔。。
管理公司又係仆街,各自掃門前雪,怕曱甴群入內,講到尾又係曱甴衰,害人害物,害保安,害居民。

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-8-17 03:11 PM 發表
反修例運動持續升溫,每周都有示威活動,今日(17日)下午有人發起「光復紅土」土瓜灣及紅墈區遊行,由海心公園行至黃埔,當中途經旭日街、崇安街、庇利街、紅磡道、民泰街,全程約20分鐘。沿路會經過多個屋苑,包括偉恆昌新邨,而今日有多個住宅大廈相繼貼出通告,提醒如警方要到大廈內報勤,必須出示手令及有保安許可才可進內。

https://cdn.hk01.com/media/images/3170966 ...
偉恒昌新邨所有小業主以後不需要警方????

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-8-17 04:00 PM 發表

佢地系問過自己公司大律師法律意見咖ok???

吾知邊間律師樓咁大整古ok?

仆街,你屋邨有人跳樓死咗你要唔要警察進入呀???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]