• 瀏覽: 56,783
  • 回覆: 597
  • 追帖: 3
+53
引用:
原帖由 luckkong 於 2019-8-18 01:42 PM 發表
修例風波:檔販稱示威者好恐怖 灣仔商舖落閘生意跌
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190818/bkn-20190818120730513-0818_00822_001.html

蕭先生於馬師道經營食肆,指若遊行人士抵達灣仔便會關門暫停營業,「睇情況,總之行到過嚟就關門」。
他解釋,........
「一見到示威者就覺到好恐怖,全部舖都提早落 ...
真實情況

引用:
原帖由 terry_1911 於 2019-8-18 01:50 PM 發表

講真,佢地衰過黑社會
鬼咩,
佢哋背後班死鬼佬唔譴責(仲唔係明撐)佢哋嘛!
有錢、有物資又有外國聲緩……咁咪搞到佢哋眼紅兼膽大囉。

各大屋苑要學野!
支持市民反極權正苦!

引用:
原帖由 讓美女缺氧 於 2019-8-18 02:07 PM 發表

鬼咩,
佢哋背後班死鬼佬唔譴責(仲唔係明撐)佢哋嘛!
有錢、有物資又有外國聲緩……咁咪搞到佢哋眼紅兼膽大囉。

附件

登登.png(405.24 KB)

確況.JPG(33.34 KB)

洞洞.png(79.93 KB)

只要警方話有可拘捕罪行發生,要進內拉人,你阻佢就即時干犯阻差辦公罪,如我是保安賺你一萬幾千人工,會即時放人入去

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-8-17 03:25 PM 發表

皆因怕左被甲由借故搞事。這叫做「斬腳趾,避沙蟲」。明唔明?
其實,警察會做好多並拘捕行動,例如救人,解決居民間糾紛⋯⋯
唔駛做,慳番! ...

非常明智

得閒行出紅隧口和理非又得
揾二百幻人係你屋苑門口和理非得唔得
要講三次
記住唔好報警
記住唔好報警
記住唔好報警

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-8-17 03:48 PM 發表

保安公司最做山寨王
仲話要查晒所有警員委任證
發夢。
以前警察有項工作係去各大廈捉看更有冇蛇王,例如瞓覺。所以唔俾警察進屋苑巡,佢地可以放心瞓

引用:
原帖由 iaiarbt2323 於 2019-8-17 03:11 PM 發表
反修例運動持續升溫,每周都有示威活動,今日(17日)下午有人發起「光復紅土」土瓜灣及紅墈區遊行,由海心公園行至黃埔,當中途經旭日街、崇安街、庇利街、紅磡道、民泰街,全程約20分鐘。沿路會經過多個屋苑,包括偉恆昌新邨,而今日有多個住宅大廈相繼貼出通告,提醒如警方要到大廈內報勤,必須出示手令及有保安許可才可進內。

https://cdn.hk01.com/media/images/3170966 ...
禁差老有鬼用咩?禁支畜,禁垃圾旅行團就有用

高質紅土人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]