• 瀏覽: 8,880
  • 回覆: 86
+7
修訂《逃犯條例》草案觸發的連串風波,久久未能平息。民間發起今日「816全民提款日」、「816香港曬錢日」,呼籲市民從銀行提走所有存款,尤以中資銀行為目標,務求向香港金融體系施加壓力,令政府回應訴求。昨晚(15日)記者走訪多區櫃員機了解,大部分櫃員機均維持正常服務。至今早記者巡視多區的櫃員機,均未發現人龍及㩒不到錢情況。

港人那有現金存款?平日吃喝玩樂,靠碌卡之嘛;所以銀行唔會因現金短缺而倒閉,反而大量壞賬先至高危!!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/364425

「為免製造廚餘,一係兩餸飯,一係上深圳」
喺銀行提走哂d錢,出門口俾南亞朴,然後又要搵差佬幫手

窮曱甴專吃垃圾,有能錢咩,狗吹!

班曱甴自己戶口邊有錢可以撳

引用:
原帖由 嫣火~ 於 2019-8-16 11:14 AM 發表
喺銀行提走哂d錢,出門口俾南亞朴,然後又要搵差佬幫手
唔係話要靠老母轉賬,先至㩒到一百蚊咩?星哥真係唔哮禁少呀!!

得37.5 點提款?

引用:
原帖由 Fatba1983 於 2019-8-16 11:16 AM 發表
窮曱甴專吃垃圾,有能錢咩,狗吹!
唔係話每日三千蚊咩?禁快洗光?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-16 11:10 AM 發表
修訂《逃犯條例》草案觸發的連串風波,久久未能平息。民間發起今日「816全民提款日」、「816香港曬錢日」,呼籲市民從銀行提走所有存款,尤以中資銀行為目標,務求向香港金融體系施加壓力,令政府回應訴求。昨晚(15日)記者走訪多區櫃員機了解,大部分櫃員機均維持正常服務。至今早記者巡視多區的櫃員機,均未發現人龍及㩒不到錢情況。

https://cdn.hk01.com/media/article/364 ...
就算有高危壞賬,都唔係呢班人啦
得果少少信用額

引用:
原帖由 Zion62 於 2019-8-16 11:19 AM 發表

就算有高危壞賬,都唔係呢班人啦
得果少少信用額
你咪話,好多靠cash advance供樓架!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-16 11:17 AM 發表

唔係話要靠老母轉賬,先至㩒到一百蚊咩?星哥真係唔哮禁少呀!!
咁又係,一出手隨時過百萬。

曱甴專吃垃圾

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-16 11:18 AM 發表

唔係話每日三千蚊咩?禁快洗光?
你呢D低級曱甴1蚊人工都冇,有都係比D乜蛇頭,毛大媽果D貪晒,沖前鋒咪冇了,你敢吾敢沖前鋒先

一篤灰隨時過百萬

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-16 11:10 AM 發表

https://cdn.hk01.com/media/article/364 ...
發九傻先叫人去銀行攞錢,邊個鉅款會咁做,無錢個的㩒條毛咩,無腦先叫人去提,自己去提囉,香港中資銀行多定英資銀行多?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]