• 瀏覽: 95,242
  • 回覆: 589
  • 追帖: 6
+60
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-8-16 10:39 AM 發表
杯葛佢生意;包括地產!!
你逃得出佢手掌咩?

誠哥好嘢!

引用:
原帖由 jloved 於 2019-8-16 11:01 AM 發表
最好的因可成最壞的果, 我認為是指示威者的要求原本是好意, 但演變成現今的混亂. 當然, 特首/ 警察/示威者三方都有責任. 但無論如何再混亂對香港並無好處. ...
so upset

中國比最好的恩恵,
反觀説是收賣人心!
建立大灣計劃,是推老人返大陸,
將錢給國家。
任得人說是非!

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-16 10:25 AM 發表
《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今日(16日)在多份報章刊登頭版廣告,指出「最好的因可成最壞的果」,強調「以愛之義,止息怒憤」。

《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今 ...
中國人話善因善果。惡有惡報。位商人唔知點樣參透出呢個道理呢。

四個字 事與願違

種善因得善果
若然未報 時晨未到
會報落林鄭仔女到

最聰明既人講野就係講完等於冇講

引用:
原帖由 智若愚 於 2019-8-16 12:10 PM 發表
一個有錢佬地產商以香港人身份講,即係話對象係中央

如果我係地產商,我講呢句話既意思即係話中央已佔盡天時地利,香港既市場已經出現有競爭力既內地公司,本身壟斷左香港幾十年既地產商既地產霸權之力已漸漸崩潰,收皮只係遲早既事。

本黎想吸埋香港最後一滴血就撤資到歐美安享晚年。但你中央竟然連最後一滴血都唔俾我飲埋,仲要出逃犯條例黎令我惶恐收尾果幾年。所以唔好怪我地班有錢地產佬係香港發動政變。 ...
呢個傳聞,出面一直傳得熱烘烘

黃瓜之台系指柒9系武則天!!!

引用:
原帖由 元顏不破 於 2019-8-16 11:04 AM 發表

掉轉也可 模稜兩可 無得失任何一方
阿Sir:自己諗啦

李生真是香港之光!港野都好有意思!令人看了十分感觸!不像梁前特首!董前特首和前等高官人士!開口解放軍入城埋口香港玉石俱焚!你老母可唔可以唔好再刺激香港智慧!

引用:
原帖由 cognacxo 於 2019-8-16 11:06 AM 發表
桃李滿門名校府 蔓歸瓜稀港獨夢;
滿城盡帶黃曱甴 黃台階下豈有瓜?
有文釆!

比提示大家,鎮壓係最壞的果,明顯係收到風大陸已部署好,叫大家好收手,唔係聽玩完
誠哥係香港第一人,邊個都可唔信,但佢你一定要聽

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]