• 瀏覽: 95,234
  • 回覆: 589
  • 追帖: 6
+60
引用:
原帖由 天外有天slm 於 2019-8-16 10:42 AM 發表

你有鬼錢咩
天叔一言驚醒夢中人

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-16 10:25 發表
《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今日(16日)在多份報章刊登頭版廣告,指出「最好的因可成最壞的果」,強調「以愛之義,止息怒憤」。

https://fs.mingpao.com/ins/20190816/s00001/ee24897efae9fff543d4fd27e2000939.jpg

《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今 ...
nowtv要轉向了

引用:
原帖由 巴士回收的天才 於 2019-8-16 11:00 AM 發表
當年在太子、李賢的兄長李弘死後,李賢一度被封為太子,其後武則天將李賢癈為庶人,李賢臨死前留下《黃台瓜辭》名詩,以黃台之瓜比喻唐代宗室,備受一次又一次的採摘,冀望勸告母親武則天,勿再對子女趕盡殺絕。惟李賢最後還是被武則天逼令自殺而終。

誠哥表示可以攬炒啦! ...
如果香港是子女的話,即係叫大陸唔好趕盡殺絕

李生意思已經好白:

1)細路既願望係好,但種出最壞既結果

2)香港已經夠慘,唔好再攪死香港

暴徒們,收手啦。

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-16 10:25 AM 發表
《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今日(16日)在多份報章刊登頭版廣告,指出「最好的因可成最壞的果」,強調「以愛之義,止息怒憤」。

《逃犯條例》反修訂風波引發政經局勢動盪,香港首富李嘉誠首度發聲,今 ...
人成功係有原因的。暴徒自首吧!

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-8-16 10:25 AM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20190816/s00001/ee24897efae9fff543d4fd27e2000939.jpg

支持誠哥!打倒暴徒曱甴!

來源 : 香港政研會 Facebook

引用:
原帖由 元顏不破 於 2019-8-16 11:04 AM 發表

掉轉也可 模稜兩可 無得失任何一方
調轉嘅話,
最好嘅因,種最壞嘅果,
意思係送中條例係好嘅原意。

從呢個命題下,
誠哥變左認同送中嘅初心係好喎。
而政府亦停止咗修例。
結果係.....今日局面。
咁,你覺得,呢一巴,又摑在誰的臉?

當然,誠哥冇就「攬炒」表態

背後金主feel到清算日快到,仲吾出來講幾句扮下劃清界線,哈!然而天網灰灰,有冇咁簡單呀?李生!

引用:
原帖由 豆芽生 於 2019-8-16 10:34 AM 發表
佢既意思修例是好既點知俾曱甴反對咗?
最好的因意思係:「最無知有理想年輕人」
最壞的果:「傷害社會最大」

暴民又去圍誠哥

引用:
原帖由 ppaassuu 於 2019-8-16 10:51 AM 發表

小弟中文差,黃台之瓜系咪 - 黃絲,台獨,之鋒 就瓜?

引用:

支持正義之音

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]